Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 mars 2022 | 17:00

Trailer: "Slow Horses" är en av vårens mest lovande tv-premiärer

Gary Oldmans efterlängtade spionserie får premiär hos Apple TV+ den 1 april.
Vi rapporterade redan i slutet av 2019 att Oscarvinnaren Gary Oldman ("Darkest Hour") var klar för en av huvudrollerna i spionserien "Slow Horses", baserad på den första av författaren Mick Herrons åtta spionböcker. Och efter att själv ha fått smygtitta på några av avsnitten, så är det här en av mina mest efterlängtade premiärer nu under under våren. Men med mindre än en månad kvar till premiären finns det nu i alla fall en första trailer för alla andra att ta del av också! 
 
"Slow Horses" är ett både mörkt och humoristiskt spiondrama, som följer ett dysfunktionellt team av brittiska underrättelseagenter som tjänstgör på MI5:s ”elefantkyrkogård” – Slough House. Det är alltså den avdelningen MI5-agenterna som gjort bort sig i tjänsten hamnar på, där man förhoppningsvis inte kan göra någon mer skada. Oldman spelar avdelningschefen för Slough House och i trailern kan vi se hur han ändå verkar uppskatta sitt team av... amatörer. 
 
 
I ensemblen ingår utöver Oldman även skådespelarna Kristin Scott Thomas, Jack Lowden, Olivia Cooke, Saskia Reeves, Dustin Demri-Burns, Rosalind Eleazar, Christopher Chung, Paul Higgins, Freddie Fox, Chris Reilly, Steve Waddington, Paul Hilton, Antonio Aakeel, Samuel West, Peter Judd samt några gästroller av Oscarnominerade Jonathan Pryce och Sophie Okonedo.
 
Den första säsongen kommer att bestå av totalt sex avsnitt, som skrivits av manusförfattaren Will Smith ("Veep"). Och premiären släpps alltså den 1 april hos Apple TV+.
 

Läs också: 6 nya grymma tv-premiärer hos Apple TV+ under våren 2022

 
Kommer du att ge "Slow Horses" en chans under våren? Kommentera gärna nedan!
| 2 mars 2022 17:00 |