Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 april 2024 | 19:00

De kriminella styr galaxen från skuggorna i "Star Wars Outlaws"

I en berättelse mellan "Rymdimperiet slår tillbaka" och "Jedins återkomst" möter vi tjuven Kay, som ger sig ut på ett farligt uppdrag.
I en ny trailer för det svenskutvecklade spelet "Star Wars Outlaws" av Massive Entertainment får vi veta att det släpps den 30 augusti, till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
Spelet utspelar sig i en öppen värld där vi får utforska både nya och välkända planeter som den laglösa Kay Vess, som ger sig ut för att försöka sig på ett av de största rånen som galaxen har skådat. Spelet äger rum mellan "Rymdimperiet slår tillbaka" och "Jedins återkomst".
 
Här är den nya trailern, som fokuserar på berättelsen.
 
 
Här får vi veta att kriminella organisationer som Pikes, Crimson Dawn och hutterna plundrar allt de kan under kriget mellan imperiet och rebellerna. Kay har på något sätt hamnat i luven med skurken Sliro som leder den nya och rika organisationen Zerek Besh – så varför inte råna honom och köpa sin frihet?
 
På sitt äventyr får vi hänga med hennes lilla utomjordiska varelse Nix och droiden ND-5 på planeter som Canto Bight, Kijimi, Tatooine, Akiva och en ny blåsig planet kallad Toshara.
 
Vi får även se ett och annat bekant ansikte, som den förstelnade Han Solo och Jabba the Hut.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I en tidigare intervju med associate narrative director John Björling på Massive Entertainment berättade han vilken vision de har för berättelsen.
 
- Galaxen i "Star Wars" är full av möjligheter för många olika typer av berättelser och vi är glada över chansen att få berätta Kay Vess historia. Vi utvecklade Kay och hennes berättelse i nära samarbete med Lucasfilm Games för att säkerställa att allt är en autentisk del av den bredare Star Wars-galaxen och att den respekterar källmaterialet och tidsperioden det utspelar sig i. Det faktum att vi låter spelare uppleva en öppen värld i Star Wars-galaxen för första gången någonsin, har varit ett enormt privilegium, sa han till MovieZine.
 
Ser du fram emot "Star Wars Outlaws"? Vilket är det bästa Star Wars-spelet genom tiderna?
| 9 april 2024 19:00 |