Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 augusti 2020 | 16:25

Trailer: Skräckserien "The Haunting of Bly Manor" släpps i oktober

Från skaparen bakom "The Haunting of Hill House", kommer nu nästa skräck-säsong om ett hemsökt hus hos Netflix.
En av årets mest efterlängtade tv-serier här äntligen fått ett bekräftat premiärdatum och en första teaser som låter oss tjuvtitta på vad den nya säsongen har att erbjuda.
 
"The Haunting of Hill House" blev lite oväntat en av årets bästas tv-serier 2018 - och med tanke på att det var en miniserie med ett tydligt slut, var det väldigt oklart om Netflix skulle kunna beställa en fortsättning av serien.
 
Lyckligtvis gjordes skräckserien om det hemsökta huset Hill House om till en antologi, med fristående skräck-säsonger. "The Haunting of Bly Manor" är med andra ord även den skapad av Mike Flanagan, som alltså även låg bakom fullträffen från 2018. I den första trailern inför premiären av den nya säsongen kan man även se flera av skådespelarna från 2018 i helt nya roller. 
 
 
De nio nya avsnitten kommer att utspela sig under 80-talet i England, när en ung amerikansk barnflicka (Victoria Pedretti) anställs av Henry Wingrave (Henry Thomas) för att ta hand om hans föräldralösa brorsdotter (Amelie Bea Smith). Efter att barnflickan flyttar in i Bly Manor så inser hon snart att allt inte verkar stå helt rätt till i huset, särskilt efter att hon får veta att barnets tidigare barnflicka dog under mystiska omständigheter.
 
Hela säsongen av "The Haunting of Bly Manor" släpps på Netflix den 9 oktober.
 

Läs också: Kan "Ratched" bli lika bra som "Gökboet"?

 
Kommer du att ge "The Haunting of Bly Manor" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 31 augusti 2020 16:25 |