Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 april 2019 | 07:30

Trailer: Russell Crowes makalösa förvandling i "The Loudest Voice"

En av årets mest ambitiösa biopics verkar bli miniserien "The Loudest Voice", med Russell Crowe som Roger Ailes, från Showtime.
Det har säkert inte undgått någon att gränsen mellan kvalitets-film och kvalitets-tv har börjat suddas ut allt mer under de senaste åren. Under april delar exempelvis "Game of Thrones" och "Avengers: Endgame" på vår fullständiga uppmärksamhet tillsammans.
 
Under dagen igår släpptes en första teasertrailer inför Showtimes kommande miniserie om Roger Ailes uppgång och fall. Ailes var länge VD för den vattendelande nyhetskanalen Fox News i USA, men hann under sin tid vid makten också förbruka den i sann #metoo-anda. Under sju avsnitt kommer vi att få lära oss mer om vad som påstås ha hänt bakom kulisserna.
 
Russell Crowe som Roger Ailes.
 
Seriens skapare är den Oscarsvinnande manusförfattaren, regissören och skådespelaren Tom McCarthy ("Spotlight") och framför kameran kommer Oscarsvinnaren Russell Crowe, Oscarsnominerade Naomi Watts och Golden Globe-nominerade Sienna Miller att förvandlas till personerna bakom den verklighetsbaserade historien om Roger Ailes.
 
För bara några år sedan hade det här utan tvekan blivit en renodlad, "Oscarbaitig", biopic med Crowe förhandstippad som vinnare i kategorin för bästa skådespelare. Nu, i sann verklighetsbaserad "Patrick Melrose" och "Escape at Dannemora"-anda, har Showtime ännu en miniserie av högsta kvalitet på ingång. Det är sannerligen en underbar tid för alla oss som älskar att bänka oss framför nya tv-serier. Njut (och peppas) av den första officiella teasern inför "The Loudest Voice" här nedan.
 
 
Den första säsongen av "The Loudest Voice" får premiär på Showtime den 30 juni i USA. Det finns i nuläget ingen svensk distributör knuten till serien, men HBO Nordic brukar knipa de flesta av Showtimes serier och det är nog inte helt omöjligt att vi (förhoppningsvis) kommer att hitta det första avsnittet hos dem redan dagen efter premiären i USA.
 
Är du peppad på att se Russell Crowe i miniserien "The Loudest Voice"? Kommentera gärna nedan!
| 17 april 2019 07:30 |