trailer

Skribent

MovieZine

4 februari 2023 | 16:00

Roland Emmerich gör musikal av Mozarts "Trollflöjten"

Katastrofkungen tar favoritoperan till bioduken. Här är trailern till äventyrspackade "The Magic Flute".
Vad har Ingmar Bergman, Kenneth Branagh och Roland Emmerich gemensamt? De har alla gjort film baserat på Mozarts välkända opera, "Trollflöjten".
 
Det känns kanske otippat att se katastroffilmernas mästare nämnas i den här mixen, men när han inte spränger städer lyssnar han tydligen en hel del på opera. Och nu står Emmerich som exekutiv producent bakom den tyska, engelskspråkiga fantasy-musikalen "The Magic Flute" - en ny trailer har just släppts.
 
 
Filmen följer en sjungande 17-åring från en prestigefylld internatskola som hamnar i en parallellvärld fylld av äventyr. I en av rollerna syns F. Murray Abraham, möjligen tänkt som en kul blinkning till hans roll i filmklassikern "Amadeus" från 1984.
 
- Wolfgang Amadeus Mozarts mästerliga "Trollflöjten" har alltid varit min favoritopera, ända sen jag först upplevde den magiska historien som ung vuxen. När filmteamet kom till mig med idén lockades jag genast av tanken på en filmisk nytolkning. Hela teamet tog sin vision till vita duken på ett spännande och nyskapande sätt, säger Emmerich i en kommentar.
 
"The Magic Flute" släpps i USA i mars.
| 4 februari 2023 16:00 |