Serie

Skribent

MovieZine

23 september 2021 | 12:45

Trailerpremiär: "Den osannolika mördaren" släpps i november

Robert Gustafsson iklär sig rollen som Olof Palmes mördare i nya Netflix-serien. Nu har vi en första trailer och ett premiärdatum.
Statsminister Olof Palme skjuten på öppen gata. Och en polisutredning som gick i sank. Vad hände egentligen den där natten i Stockholm? Och vem var Stig Engström, personen som utpekades som gärningsmannen?

"Den osannolika mördaren" är en miniserie i fem delar baserad på boken "Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme" av Thomas Pettersson. I rollerna syns Robert Gustafsson som Stig Engström, Eva Melander som Margareta Engström, Mikael Persbrandt som Hans Holmér och Peter Andersson som Arne Ivell.

I samband med den första teaser-trailern meddelar Netflix även höstens premiärdatum.
 
 
I MovieZines intervju med Robert Gustafsson nyligen förklarade skådespelaren om hur serien hanterar den påstått sanna berättelsen om Stig Engström:

- Vi påstår inte att vi vet att det faktiskt var han som tryckte av, men om Palmegruppen på sista presskonferensen hade rätt - så skulle det nog i så fall ha sett ut såhär. Sedan får folk gräla och bråka om det bäst man vill.
 
- Det intressanta är ju att följa honom som person. Hur i helvete kan man gäcka en hel poliskår på det sättet? För om du följer ett sånt där CIA-formulär med alla seriemördare och brottslingar så kan man bocka av honom på varje punkt. Han vill ha uppmärksamhet; "jag är någon, tyck om mig, se mig, avslöja mig", allt sånt stämmer. Om det nu var så... att leva och dö med vetskapen om att det var jag, men att inte förmå sig att säga det eller inte kunna säga det, är ju bara det en hemsk tanke. Hur många mördare dör varje år utan att ha fått säga sanningen? 

Alla avsnitt av "Den osannolika mördaren" släpps 5 november.
| 23 september 2021 12:45 |