Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 augusti 2023 | 18:00

Överlevare av flygkrasch blir kannibaler i trailern till ”Society Of The Snow”

På 1970-talet kraschade ett flyg vars överlevare tvingades äta sina medpassagerare för att inte svälta. Nu kan du se trailern till filmatiseringen av J.A. Bayona.
Det var 1972 som ett uruguayanskt flygplan skulle flyga 45 personer, inklusive ett rugbylag, till Chile. Men piloten påbörjade landningen för tidigt och flyget kraschade i Anderna, varpå 12 människor avled. Efter att de överlevande börjat ge upp hoppet om att hjälp skulle komma insåg de vad de behövde göra för att överleva - äta upp sina döda vänner!
 
Den tragiska men sanna historien filmades redan 1976 som mexikanska ”Vi vill överleva!” och 1993 som ”Alive”, men då med amerikanska skådespelare och dialog. Nu kommer en ny filmatisering, ”Society Of The Snow”, i regi av J.A. Bayona. Den spanska filmskaparen slog igenom med debuten ”Barnhemmet” och har därefter etablerat sig i Hollywood, inte minst med ”Jurassic Park: Fallen Kingdom”.
 
Nu återgår han till sina spanska rötter med Netflix-filmen som är baserad på Pablo Viercis bok med samma namn. I en intervju med Deadline från en filmstudio i Madrid berättar Bayona att han upptäckte boken inför inspelningen av ”The Impossible”, en annan verklighetsbaserad katastroffilm.
 
- Jag blev förälskad i historien. Det var väldigt inspirerande för "The Impossible”. Jag minns att jag flera gånger läste utdrag ur boken för Naomi Watts och Tom Holland mellan inspelningarna. Vi köpte rättigheterna till ”Society of the Snow” den sista dagen av inspelningen av ”The Impossible". Det tog tio år att hitta finansieringen för att göra den på spanska.
 
Han berättade även om anledningen till varför han ville göra filmen.
 
- Jag tror att jag dras till dessa extrema berättelser. De kan upplevas som mörka, men i slutändan är de väldigt optimistiska om livet. Jag tror att för att förbättra livet behöver man ibland möta döden. En av de saker som jag älskar med Viercis bok är att han tar dig in i karaktärernas sinnen. Han får dig att gå igenom denna upplevelse; han ställer dig framför döden för att lyfta fram livet.
 
Se trailern här:
 
 
Filmen har premiär på Netflix 9 september.
 
Är du sugen på att se ”Society Of The Snow”?
| 24 augusti 2023 18:00 |