Film

Skribent

Thomas Linnaeus

18 september 2023 | 22:31

Trailerpremiär: Nicolas Cage spelar obehaglig jägare i karriärens första western

Gabe Polskys “Butcher’s Crossing” är den första westernfilmen Nicolas Cage gör i sin 40 år långa skådiskarriär.
Nicolas Cage har senaste åren haft ett riktigt uppsving i sin karriär. Dels syntes han som sig själv i “The Unbearable Weight of Massive Talent” och sedan har han hyllats för sin rolltolkning som lite töntig professor i surrealistiska komedin “Dream Scenario”.
 
 
Men i oktober så tar Cage sig an den första western-filmen i sin karriär. I Gabe Polskys “Butcher’s Crossing” spelar han en buffeljägare som tar sig med en ung man på en jakt i bergen. Dramat bygger på boken med samma titel från författaren John Williams.
 
- Jag var lite förbryllad över att jag inte hade blivit erbjuden att göra detta under min 40 år långa karriär. Det skulle vara en lätt match för mig. Det skulle inte vara lätt för mig att göra ett medeltida drama, men det är lätt att passa in i en western, berättade Cage i en intervju med The Hollywood Reporter.
 
Filmen hade ursprungligen premiär på Toronto International Film Festival 2022, men nu är det dags att filmen släpps i större utsträckning. Någon premiär i Sverige är dock inte fastställd ännu.
| 18 september 2023 22:31 |