Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

15 maj 2023 | 20:01

Nu kommer dokumentären om "riktiga" sjöjungfrur

Netflix senaste satsning är dokumentärserien “MerPeople” som handlar om professionella manliga och kvinnliga sjöjungfrur.
I maj är sjöjungfrur tillbaka på tapeten. Förutom Disneys nytolkning av “Den lilla sjöjungfrun" släpper även Netflix dokumentärserien “MerPeople”. Nej, här försöker inte streamingjätten bevisa att dessa övernaturliga väsen existerar, utan istället berätta om folket som är professionella sjöjungfrur - och tjänar pengar på spektaklet.
 
 
Tydligen är detta en bransch värd en halv miljard dollar. Det finns allt från tävlingar, mässor, auditions till olika shower med riktiga manliga och kvinnliga sjöjungfrur. I “MerPeople” som kommer från regissören Cynthia Wade (“Freeheld”, “The Flagmakers”), får vi följa olika människor som gjort karriär på denna passion.
 
Netflix själva skriver “det hela låter kanske som en djuphavs-dagdröm... och ja, det är det. Men “MerPeople” är också en berättelse om gemenskap, identitet och viljan att finna mening långt under ytan - allt beror bara på hur djupt du är villig att gå.”
 
Premiär för “MerPeople” blir den 23 maj.
| 15 maj 2023 20:01 |