Serie

Skribent

MovieZine

1 november 2023 | 10:15

Smygtitta på årets julkalender! En uppföljare på populära "Trolltider"

SVT bjuder på en förtrollande trailer till "Trolltider - legenden om bergatrollet". Årets julkalender har Henrik Dorsin, Kjell Bergqvist och Matilda Gross i rollistan.
Årets julkalender på SVT är "Trolltider - legenden om bergatrollet", ett spännande äventyr i en magisk trollvärld.
 
Historien är en fristående fortsättning på klassikern "Trolltider" från 1979, en av de mest älskade julkalendrarna någonsin. Med bara en månad kvar till premiär släpps idag den första trailern.
 
– "Trolltider" är en av SVT:s mest älskade kalendrar genom tiderna och det är med stor glädje som vi presenterar den nya historien "Trolltider - legenden om bergatrollet". De som älskade "Trolltider" får ett kärt återseende i de återkommande karaktärerna Gorm, Dorabella, Mara och Kotte. Men vi vill också bjuda in nya generationer till den magiska Trolltidervärlden och till ett fantastiskt juläventyr, säger Anna Croneman programchef SVT Drama.
 
I rollerna ser vi bland andra Henrik Dorsin, Kjell Bergqvist, Katarina Ewerlöf, Malte Gårdinger och Nour El Refai. Barnen som har huvudrollerna spelas av Matilda Gross ("Nelly Rapp"-filmerna) och Ossian Skarsgård.
 
 

Det här ska nya "Trolltider" handla om

 
Enligt legenden härskade för länge sedan det mäktiga bergatrollet över Norden och spred kaos. Tillsammans lyckades de fyra folken - trollen, feerna, häxorna och människorna - få honom att somna med hjälp av en magisk bärnsten. Men en dag råkar en människa hitta stenen och bryter magin som håller trollet sovande.
 
Tolvåringarna Saga och Love, en människa och ett troll, slår sig samman för att hindra bergatrollet från att vakna och ta över världen igen. Lyckas de hitta stenen och rädda världen?
 
Ett flertal karaktärer som var med i "Trolltider" från 1979 återfinns även i den nya historien: den underbara fen Dorabella, den sura häxan Mara, den plikttrogna Vätten, den grinige maktmästaren Gorm och det snälla, men lite korkade trollet Kotte.
 
| 1 november 2023 10:15 |