Film

Skribent

Thomas Linnaeus

16 maj 2023 | 17:30

Trailer: Jared Leto blir obehaglig i Disneys otäcka “Haunted Mansion”

I sommarens skräckis från Disney, lovar regissören Justin Simien att Jared Letos karaktär blir något utöver det vanliga.
Efter “Pirates of the Caribbean", "Tomorrowland" och “Jungle Cruise” ska Disney ännu en gång göra film av en av sina åkattraktioner. Läskiga åkturen “Haunted Mansion” är det kommande projektet och här får vi se Rosario Dawson flytta tillsammans med sin dotter till ett hus som visar sig vara hemsökt.
 
“Haunted Mansion” består av en ensemble av berömda skådisar. Förutom Dawson får vi se stora namn som Danny DeVito, LaKeith Stanfield, samt Oscarsvinnarna Jared Leto och Jamie Lee Curtis i rollistan.
 
 
Leto kommer att spela spöket Hatbox Ghost, som är en favorit av många Disneyworld-besökare. I en ny intervju med Entertainment Weekly berättar regissören bakom “Haunted Mansion”, Justin Simien, mer om rollen:
 
- Skådespelaren bakom Hatbox Ghost är faktiskt väldigt överraskande. Du skulle bli chockad över vem det är. Karaktären i sig, den är delvis digital, men också delvis fysisk. Vi försöker göra något som är läskigt, men något som också känns som att det kan existera fysiskt i den verkliga världen och på åkturen. Men det ska vara bra mycket läskigare än själva resan. Leto gjorde verkligen ett fantastiskt jobb. Han är väldigt hotfull och skrämmande!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Hatbox Ghost till vänster och Jared Leto till höger - är de lika varandra?
 
Den tidigare Joker-skådespelaren är ju också känd för att vara en method actor - vilket innebär att han tar skådespeleriet så långt att han “är” karaktären han spelar, även utanför produktionen. Har Leto har tagit samma princip till denna film då? Simien fortsätter:
 
- När jag var med honom och filmade ja, så var han helt och hållet Hatbox Ghost. Mycket av det är röstskådespeleriet, så det blir ju helt ju en annorlunda grej, men det gav oss tid att skapa rollen och gav oss lugna stunder mellan inspelningarna.
 
“Haunted Mansion” släpps på bio i Sverige den 11 augusti.
| 16 maj 2023 17:30 |