Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 december 2023 | 07:00

Följ tredje världskriget från astronauternas perspektiv i gastkramande thriller

Klaustrofobi utlovas när kriget utbryter på rymdstationen I.S.S.
Filmåret 2024 ser ut att börja riktigt bra. En trailer för kommande rymdrullen “I.S.S.” har precis släppts, och här får vi en aning om hur ett nytt världskrig skulle se ut för ett gäng astronauter ombord rymdstationen I.S.S.
 
 
Bara utifrån trailern kan vi räkna med att “I.S.S.” blir en gastkramande thriller. Scener ackompanjerade till sköna 90-talsdängan “Winds of Change” från Scorpions, visar på ett ungefär hur astronauterna och kosmonauterna känner sig när de plötsligt blir inkallade i krig.
 
Officiell synopsis lyder: “Inom en snar framtid, så blossar spänningarna upp ombord på den internationella rymdstationen när en världsomspännande konflikt bryter ut på jorden. Astronauterna får order från marken: ta kontroll över stationen med vilka medel som helst”.
 
Bakom filmen har vi regissören Gabriela Cowperthwaite. Hon har framförallt gjort dokumentärer tidigare och på sitt CV har hon bland annat hyllade “Blackfish”. I huvudrollen ser vi Oscarsvinnaren Ariana DeBose, som just nu hörs i Disneys “Önskan”.
 
Amerikansk biopremiär för “I.S.S.” blir den 19 januari.
| 5 december 2023 07:00 |