Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 oktober 2019 | 20:55

Trailer: Följ med in i Köpenhamns undre värld i "Förhöret"

Viaplays nya originalserie "Förhöret" kommer under åtta avsnitt och åtta förhör - låta oss följa med i jakten på en mördare.
Danska filmer och tv-serier har en tendens att gillas av både svensk och internationell publik, ett faktum som Viaplay verkar ha tagit fasta på. Deras nya originalserie "Förhöret" utspelar sig nämligen i Danmark och låter oss följa utredaren Bjørn, spelad av Ulrich Thomsen ("Banshee"), som glider allt djupare ner i Köpenhamns undre värld i jakten på sin dotters mördare.
 
"Förtvivlad, upprörd och ledsen börjar han kartlägga hennes sista dagar i livet och blir indragen i ett nät av sanningar, lögner och kriminella handlingar," beskriver Viaplay själva sin huvudkaraktärs resa.
 
Svenske (men dansktalande) David Dencik finns med i rollistan tillsammans med de danska skådespelarna Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Søren Malling, Lars Ranthe, Clara Rosager och Catrine Greis-Rosenthal.
 
 
Serien är skapad och regisserad av Christoffer Boe och skriven i samarbete med Jakob Weis. "Förhöret" får premiär på Viaplay den 15 november, den första säsongen kommer att bestå av totalt 8 avsnitt á 30 minuter.
 

Läs också: MovieZine möter den framtida fanfavoriten ur fantasyserien "Britannia"

 
Kommer du att ge Viaplays nya danska originalserie en chans i november? Kommentera gärna nedan!
| 23 oktober 2019 20:55 |