TRAILER

Skribent

MovieZine

17 maj 2023 | 07:41

Trailerpremiär: Något ondskefullt vaknar till liv i "Five Nights at Freddy's"

Kan Josh Hutcherson överleva sitt nya jobb som vaktmästare? Skräckfilmen får biopremiär 27 oktober.
"Five Nights at Freddy's", en filmatisering av det populära tv-spelet från 2014, är äntligen snart här. I den första teaser-trailern får vi följa med in på den fiktiva familjerestaurangen där de animatroniska figurerna verkar leva ett eget liv om nätterna.
 
Josh Hutcherson spelar den stackars vaktmästaren som får äran att städa upp, och i rollistan syns också "Scream"-skådisen Matthew Lillard.
 

"Five Nights at Freddy's" har haft en lång resa till bioduken, vilket man kanske inte kan tro med tanke på en rätt simpel story. Redan 2015 kom regissören Gil Kenan ("Poltergeist", 2015) ombord. Några år senare blev han ersatt av "Harry Potter"-regissören Chris Columbus. Flera manusutkast skrevs och skrotades längs vägen, och premiären sköts fram gång på gång.
 
Nu hamnade skräckfilmen istället i händerna på den relativt okända regissören Emma Tammi. Hon debuterade 2018 med westernskräckisen "The Wind".
 
- När vi träffade Emma så kände vi att hon förstod denna franchise, och kände att hon kunde skapa något som tilltalar alla fans och håller publiken på helspänn, kommenterade spelets skapare Scott Cawthon förra året.
 
Blumhouse släpper filmen på bio den 27 oktober.
| 17 maj 2023 07:41 |