Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 oktober 2019 | 15:30

Trailer: Farbror anklagas för 1 miljon mord i "The Devil Next Door"

Den nya true crime-serien från Netflix ger sig på ett fall där den anklagade sägs ha mördat nästan en miljon människor.
Netflix har haft en tendens att hitta några riktigt spännande och intressanta true crime-serier på sistone - men "The Devil Next Door" är den första att handla om någon som anklagats för att ha mördat nästan en miljon människor.
 
När en grupp Förintelsen-överlevare pekar ut John Demjanjuk, en pensionerad gammal man som lever ett stillsamt liv med sin familj i Cleveland, Ohio under 80-talet, som "Ivan den förskräcklige" - vänds livet snabbt upp och ned när han plötsligt skickas till Israel och åtalas för brott mot mänskligheten. Ivan ska nämligen ha varit en fångvaktare under det andra världskriget och sägs själv ha torterat och mördat nästan en miljon judar. Mitt under rättegången, som bevakades av en hel värld, visar det sig plötsligt att de kanske har tagit helt fel person. Eller?
 
 
Efter framgångarna med true crime-serierna "Making a Murderer", "The Keepers", "The Staircase", "Evil Genius", "Confessions with a Killer: The Ted Bundy Tapes" och "Wild Wild Country", finns det all anledning att hoppas på en lika spännande dokumentärserie när "The Devil Next Door" släpps på Netflix den 4 november. Serien består av totalt 5 avsnitt.
 

Läs också: "Making a Murderer": 9 anledningar till att Steven Avery är skyldig

 
Kommer du att ge "The Devil Next Door" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 24 oktober 2019 15:30 |