Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 mars 2024 | 10:30

Spelet "Dune: Awakening" ser ut att bli ett ambitiöst onlinerollspel

Sandstormar, sandmaskar och uttorkning är några av sakerna du måste undvika i det kommande spelet "Dune: Awakening".
För ungefär en vecka sedan hade filmen "Dune: Part Two" biopremiär i Sverige. Den har redan har setts av 120 000 svenskar och står för förstaplatsen på veckans biolista.
 
Förutom att regissören Denis Villeneuve hoppas på att det blir en tredje film, har vi ett onlinerollspel baserat på franchisen kallad "Dune: Awakening" på gång till Playstation 5, PC och Xbox Series X/S.
 
Nu har en ny mäktig trailer visat upp sig, där vi får se hur spelet fungerar och att det ser riktigt läckert ut tack vare grafikmotorn Unreal Engine 5.
 
 
Spelet beskrivs som ett onlinerollspel för flera personer som blandar överlevnad med byggande, där det gäller att överleva på planeten Arrakis som hotar med sandstormar, sandmaskar, den starka solen och uttorkning.
 
I trailern får vi se att vi kommer få styra flera klassiska fordon från filmerna som en ornithopter och sandmotorcyklar, samt att du kan använda Voice för att övertala dina fiender att göra som du vill. Du kan dessutom dricka dina fienders blod för att inte torka ut.
 
19b4167ae72137d6207984e1dda1e901 da screenshot 3 1e5a01
 
Utvecklarna Funcom utlovar även "politisk överlevnad", då du kan välja att allierade dig med Atreides eller Harkonnen. 
 
- Dune-universumet är en perfekt plats för politik och intrig. Överlevnad är det stora i spelet, men den politiska överlevnaden är en stor del av den här världen, säger den den kreativa chefen Joel Bylos.
 
Funcom kommer hålla i ett betatest av spelet framöver, som du kan registrera dig för på den officiella webbplatsen.
 
"Dune: Awakening" kommer alltså till Playstation 5, PC och Xbox Series X/S, men än så länge finns inget lanseringsdatum.
 
Är du sugen på att försöka överleva på planeten Arrakis?
| 5 mars 2024 10:30 |