Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 mars 2024 | 17:20

Biotoppen: "Dune: Part Two" tar Sverige med en (sand)storm - har setts av 120 000

Filip och Fredrik kom nästan lika långt med sin sista resa.
Till absolut ingens förvåning var det "Dune: Part Two", Denis Villeneuves uppföljare till "Dune" från 2021, som intog förstaplatsen på veckans biolista.
 
Över 120 000 biobesökare har redan varit iväg och kollat in när Paul Atreides (Timothée Chalamet) förenade sig med Chani (Zendaya) och fremenfolket på en hämndfylld krigsstig mot konspiratörerna som förstörde hans familj.
 
Här på MovieZine fick "Dune: Part Two" en fyra av vår recensent Anna Heldin, som tyckte att Villeneuve lyckades "hålla en oerhört komplex och spännande berättelse i schack under hela speltiden, vilket ändå är en fantastisk bedrift".
 

Den bästa öppningshelgen

 
Men den svenska underhållningsduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson behöver minsann inte skämmas för sig. Med nära nog 35 000 biobesökare fick "Den sista resan" den bästa öppningshelgen för en dokumentär i modern tid, och det var mer än tillräckligt för att ta sig direkt in på andra plats.
 
Vår recensent Jonna Vanhatalo gav "Den sista resan" full pott i betyg, fem av fem, och menade att "Filip och Fredrik har gjort en ömsint och fulländat fin dokumentärfilm" om att "fortsätta leva, även när livsgnistan har sinat". 
 
Och det verkar som om många håller med henne.
 

Biotoppen vecka 10

 
1. (NY) Dune: Part Two
2. (NY) Den sista resan 
3. (1) Håkan Bråkan 2 
4. (2) Bob Marley: One Love
5. (5) Wonka 
6. (4) Anyone but you
7. (3) The Beekeeper
8. (9) Bamse och världens minsta äventyr 
9. (7) Night Swim
10 . (NY) Det finns alltid en morgondag
 

Läs också: Publiksuccé! Filip & Fredrik är större än både Palme och Zlatan: "Snudd på overkligt"

 
| 4 mars 2024 17:20 |