Film

Skribent

MovieZine

4 mars 2024 | 15:17

Publiksuccé! Filip & Fredrik är större än både Palme och Zlatan: "Snudd på overkligt"

Nära 35 000 biobesök ger "Den sista resan" den bästa öppningshelgen för en dokumentär i modern tid.
Filip & Fredriks nya film "Den sista resan" hade premiär i fredags och möttes av strålande recensioner - inte minst toppbetyg här på MovieZine. Den varma historien om Filip Hammars deprimerade far och en roadtrip har även lyckats med konststycket att locka svenska biobesökare till en dokumentärfilm.
 
Öppningshelgen slutade på 32 841 biobesök och en andraplats på biotoppen. Räknar man med betalande förhandsvisningar har den hyllade filmen nu setts av en publik på totalt 34 782 personer.
 
Det är den bästa öppningshelgen på bio för en dokumentärfilm i modern tid. "Den sista resan" placerar sig nu i topp före filmer som “Marcus & Martinus – Tillsammans mot drömmen”, “Den unge Zlatan” och “Palme”, enligt ett pressutskick från Nordisk Film.
 
– Det är snudd på overkligt vad den här lilla filmen redan har fått vara med om. Först recensionerna och sen det allra härligaste, att folk har tagit sig till biograferna för att se den. Vi är såklart tacksamma och överlyckliga, men processar också det som händer med stor ödmjukhet, vad folk än tror! säger Filip Hammar.
 
"Den sista resan" kommer visas i SVT längre fram.
 
| 4 mars 2024 15:17 |