Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

4 mars 2024 | 17:45

Blir det en tredje "Dune"? Denis Villeneuve är varsamt hoppfull

Warner Bros. har ännu inte gett grönt ljus till en tredje film.
"Dune: Part Two" har efter sin premiärhelg dragit in $182,5 miljoner globalt och mer lär det blir när filmen haft premiär i Kina den 8 mars. Trots en stor premiärhelg är Warner Bros. varsamma med att ge grönt ljus till en tredje film, dock hindrar det inte Villeneuve från att jobba på en tredje film (och andra projekt). I en intervju med Den of Geek säger han: 
 
- Jag tror inte du kan undvika Pauls fruktansvärda öde, det är syftet med hela strukturen av historien. Med det sagt så vill jag inte kommentera på "Dune Messiah" eftersom jag skriver den, och när jag skriver älskar jag att hålla tyst eftersom det är en känslig tid där idéer utvecklas. Jag tycker om att prata film när de lever, är klara och starka nog att stå på egna ben. "Dune Messiah" är knappt ett embryo. 
 
I samma intervju säger han att Warner Bros. och Legendary stödjer hans vision till 100% med tanke på att böckerna vidareutvecklas till en episk tragedi, något han vill följa och visa publiken. Totalt finns det sex “Dune”-böcker. Utöver “Dune" och “Dune Messiah” finns också “Children of Dune”, “God Emperor of Dune”, “Heretics of Dune” och “Chapterhouse: Dune”.
 
Tror du "Dune 3" blir av? Kommentera nedan. 
| 4 mars 2024 17:45 |