Film

Skribent

Thomas Linnaeus

20 juli 2023 | 13:01

Mardrömslik Twitter-tråd ligger bakom denna fasansfulla skräckis - se trailern!

“Dear David” är filmen som bygger på Adam Ellis obehagliga tweets om en spökpojke som hemsökte honom.
Under 2017 la illustratören och BuzzFeed-skribenten Adam Ellis upp obehagliga tweets om en liten spökpojke som terroriserade honom. Nu ska denna berättelse bli filmen “Dear David” och här får vi följa Augustus Prew (“Sagan om ringen: Maktens ringar”) i huvudrollen.
 
 
Likt den verkliga är Adam, är huvudpersonen inne på Twitter om dagarna och här låter han sig irriteras av nättroll. Strax efter börjar han uppleva sömnparalys om nätterna, och han inser att hans hem blivit hemsökt efter att en gungstol börjat röra på sig.
 
Chefen på BuzzFeed uppmuntrar honom att fortsätta - vilket leder till att huvudpersonen börjar tappa greppet om vad som är verkligt och vad som är online… Sisådär fem år efter är historien lika läskig och den har kallats för en ny typ av berättande som blandar allt från ljud, film till foton.
 
“Dear David” är regisserad av John McPhail (“Anna and the Apocalypse”) och premiären blir den 13 oktober. Är du sugen på att själv läsa om den lilla spökpojken kan du kika in Ellis Twitter-tråd där berättelsen startade.
| 20 juli 2023 13:01 |