Spel

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2021 | 15:30

Kuslig trailer visar upp fjärde delen i "The Dark Pictures"-antologin

Uppdaterat: Nu vet vi mer om nästa spel i serien, som heter "The Devil in Me" - och blir ett avslut på säsong 1.
En tidigare version av nyheten publicerades 22 oktober, men har nu uppdaterats med nya detaljer.
 
Häromveckan släppte ett nytt kapitel i "The Dark Pictures Anthology", spelserien som hittills utforskat ett spökskepp i "Man of Medan" och häxjakter i "Little Hope".

Tredje delen går under namnet "House of Ashes" och tar oss ned i grottor där läbbiga varelser lurar - som en korsning av "Alien"-filmerna och "Instängd" med en gnutta kritik mot Irakkriget (men mer om det i min recension här).

I samband med att nya spelet är ute släpps också trailern till nästa:
 
 

Accepterar du inbjudan till Murder Castle?

 
Fjärde kapitlet i skräckantologin bär titeln "The Devil in Me", och lockar med kuslig seriemördarstämning och skräckslagna offer. Spelet ska följa en grupp dokumentärfilmare som får en mystisk inbjudan till "Murder Castle", en replika av huset där Amerikas förste seriemördare H.H. Holmes dödade sina offer. Snart inser de att någon bevakar deras varje steg...

Här utlovas "den mest blodisande berättelsen hittills", och än en gång är det dina egna val som spelare som avgör vem som får leva, och vem som måste dö. Trailern avslöjar dock att detta blir "finalen på säsong 1". Det tyder på att Supermassive Games har fler spel i beredskap, men att de kan dröja.
 
När MovieZines Lina Svensson intervjuade producenten Dan McDonald i somras berättade han om stora framtidsplaner för "The Dark Pictures":

- Sedan har vi ju idéer klara för spel 5, 6, 7 och 8 redan. Efter det får vi se, men självklart kommer vi inte sluta. Vi vill fortsätta leverera spel en lång tid framöver.
| 29 oktober 2021 15:30 |