Film

Skribent

Josefine Krischausky

26 augusti 2022 | 20:30

Trailer: Cate Blanchett tar upp taktpinnen i psykologiska dramat "TÁR"

Skådespelaren gör huvudrollen som en fiktiv kompositör och dirigent, i "Little Children"-regissören Todd Fields första film på 16 år.
Efter att under det senaste året ha synts i stora titlar som "Nightmare Alley" och "Don't Look Up", är Cate Blanchett snart tillbaka i en ny, något annorlunda film. Den här gången rör det sig om arthouse-dramat "TÁR", som vi precis har fått en ny trailer till. 
 
Filmen följer Lydia Tár, en fiktiv kompositör och dirigent, som är den första kvinnliga chefsdirigenten för en större tysk orkester. I "TÁR" får publiken följa med på en surrealistisk djupdykning i hennes skapandeprocess, när det är dags för henne att leta inspiration till sitt nästa mästerverk. 
 
 
Mark Strong ("Shazam!"), Julian Glover ("Game of Thrones") och Noémie Merlant ("Porträtt av en kvinna i brand") är några av de andra namnen på dramats rollista. För manus och regi står Todd Field, som gör sin första film sedan flerfaldigt Oscarsnominerade "Little Children", som hade premiär för nästan 16 år sedan. 
 
"TÁR" har världspremiär nästa vecka på filmfestivalen i Venedig, och går upp på svenska biografer den 10 februari 2023.
| 26 augusti 2022 20:30 |