Serie

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2022 | 11:30

"The Conjuring"-regissören står bakom Netflix nya skräckserie - se trailern till "Archive 81"

Läbbiga grejer att upptäcka på Netflix från 14 januari. Vågar du trycka på play?
Netflix planerar att skrämma skiten ur oss med hjälp av James Wan och några otäcka videoband. En ny serie med titeln "Archive 81" visar nu upp sin första trailer, där mystiska sekter, demoner och annat skoj väntar på att slå klorna i tittaren.

"Archive 81" följer en arkivarie som får i uppgift att restaurera gamla band, som förstörts i en brand. På banden ser han en dokumentärfilmare som undersökte mystiska händelser i ett lägenhetskomplex under 90-talet. Deras öden vävs samman och Dan blir allt mer besatt av att ta reda på vad som hände Melody 25 år tidigare.

Lite som om svenska kultfilmen "Evil Ed" mötte rysarklassikern "The Ring", kanske? Kolla in trailern här:
 
 
I huvudrollerna syns Mamoudou Athie ("Underwater"), Dina Shihabi ("Jack Ryan") och Martin Donovan ("Tenet"). Skräckregissören James Wan ("The Conjuring") är en av seriens exekutiva producenter, medan Rebecca Sonnenshine ("The Vampire Diaries") agerar showrunner.

- Jag är besatt av mystery box-serier, av den typen som leder oss ned i kaninhålet och till en märklig, mörk värld. "Archive 81" är en karaktärsdriven och djupt emotionell historia om konst, tro och sökandet efter en identitet - allt insvept i en nött filt av existentiell ångest. Serien gav också denna filmnörd chansen att använda all slags glömda mediaformat som "found footage" vilket gör den visuellt unik. Både vacker och skrämmande, kommenterar showrunnern.

Läs också: En galen koreansk zombieserie släpps snart på Netflix

De åtta avsnitten regisseras av Rebecca Thomas, duon Justin Benson & Aaron Moorhead samt Haifaa Al Mansour. "Archive 81" debuterar på Netflix den 14 januari.
| 6 januari 2022 11:30 |