Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2023 | 12:00

"Tower of Terror" kan bli Taika Waititis nästa film

Snart blir det åka av! Scarlett Johansson gör huvudrollen i en Disney-producerad skräckkomedi.
Det är snart två år sen vi hörde något om "Tower of Terror", skräckkomedin som bygger på en av Disney Worlds läbbigare åkattraktioner. Scarlett Johansson är fortfarande knuten till huvudrollen - trots sina pengabråk med Disney, skriver Variety.
 
Dessutom ska det bli ingen mindre än Taika Waititi ("Jojo Rabbit", "Thor"-filmerna) som regisserar filmen. Det här kan bli hans nästa film (möjligen efter spelfilmen "Akira"?), och ligger för närvarande i förproduktion. Det första ryktet om hans inblandning kom 2021, men först nu är det alltså officiellt.
 
Vad ska "Tower of Terror" då handla om? Själva åkturen finns i bland annat Florida, Tokyo och Paris, och lånar inspiration från klassiska tv-serien "Twilight Zone". Här får besökarna först höra historien om hur glamorösa Hollywood Hotel träffades av blixten under en ödesdiger natt, och därefter slungas man upp och ned under en vild hissresa. Som upplagt för en lagom ryslig familjefilm med spöken och mystik under 1930-talets guldålder.
 
 
Disney är såklart inte främmande för att omvandla nöjesparkens attraktioner till storfilmer. Det har vi sett i både "Pirates of the Caribbean", "Jungle Cruise" och i kommande "Haunted Mansion", på bio i sommar.
| 10 maj 2023 12:00 |