Serie

Skribent

Oscar Ajax

20 november 2015 | 21:00

"Torka aldrig tårar"-stjärnorna återförenas i SVT:s nya thrillerserie "Innan vi dör"

I november inleds inspelningarna av SVT:s nya thriller "Innan vi dör", en känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, brutal maktkamp i undre världen och personliga offer.
Om det är nåt Sverige är bra på så är det ju att producera thriller- och deckarserier, och nu är SVT i produktion av en ny sådan - ”Innan vi dör”, med bland andra Marie Richardson och Adam Pålsson från ”Torka aldrig tårar utan handskar” i huvudrollerna.

Simon Kaijser, som tillsammans med Jonas Gardell låg bakom just ”Torka aldrig tårar”, regisserar inledande avsnitt och Marie Nordenberg som också var med i gänget bakom Jonas Gardells succéserie producerar.

”Innan vi dör” handlar om Hanna (Marie Richardson) som inte längre är stjärnan på Stockholmspolisens enhet för organiserad brottslighet. Livet håller på att glida ifrån henne och hon saknar familjen som hon offrat för karriären.

När Hannas älskare och kollega Sven kidnappas, uppdagas det att han driver en hemlig utredning om ett kriminellt mc-gäng. Men bara Hanna vet att Sven har en infiltratör. För att inte förlora den viktiga källan tar hon över sms-kontakten med infiltratören, som går under täcknamnet Inez. Ett brutalt maktövertagande är på gång i den undre världen, och Inez är Hannas enda chans att förhindra det. 

Hanna tvingas kämpa för sin sons liv, som hon inte har nån kontakt med för att hon såg till att han blev gripen för droginnehav (schysst), på ett sätt hon aldrig kunnat föreställa sig och hon måste krossa en familj för att rädda sin egen.

Jag tycker personligen att "Innan vi dör" låter som nåt vi redan sett tusen gånger, men det kan ju bli bra trots det uttjatade temat.

Vad tror ni om SVT:s nya thrillersatsning?
| 20 november 2015 21:00 |