Serie

Skribent

Alexander Kardelo

25 september 2023 | 17:45

Toppbetyg till Netflix nya rysare: "En triumf!"

De första recensionerna tokhyllar Mike Flanagans senaste serie.
En ny skräckserie släpps på Netflix i oktober, och recensionerna är ovanligt tidiga - och oerhört positiva!
 
Det är dags att bli taggad på "Huset Ushers undergång", om du inte redan kände peppen när Mike Flanagans namn nämndes. Han har på bara några år blivit något av en ny skräckmästare, och försett oss med läskiga serier som "The Haunting of Hill House" samt "The Haunting of Bly Manor".
 
Nu är Flanagans exklusiva avtal med Netflix över, men först ska vi få ta del av den här Edgar Allan Poe-inspirerade miniserien, om en girig rikemansfamilj som döljer en hemlighet.
 

"Extremt underhållande"

 
Torsdagen 12 oktober är det premiär, men vi på MovieZine har redan fått en förhandstitt - vår recensent drog till med högsta betyg! Bitande satir och ironiska dödsfall som liknar en slasherfilm kommer vara en publikdragare i höst:
 
"En extremt underhållande och fascinerande tragedi om välförtjänad karma som måste ses", skriver Lucas Mass. "Det här är inte en särskilt läskig miniserie men den försöker inte vara det. Men med det sagt finns alla kännetecken på en klassisk skräckhistoria närvarande (...) Ytterligare en triumf för Mike Flanagan."
 
 
MovieZine har den första svenska recensionen för "Huset Ushers undergång". Fler hittas i utländska medier som IGN, som också drog till med toppbetyg: "En ljuvligt makaber och modern nytolkning av Poes verk. Du kommer skrika, du kommer gråta, och när den är slut kommer du kanske vilja se om allt från början."
 
Hos filmtidningen Empire blev det 4 stjärnor: "Tänk om Succession inte var ett prestigedrama utan en dagtidssåpa, och att de av någon anledning hade ett Halloween-avsnitt. Det är tonen man får i denna blodiga, skruvade och enormt underhållande serie."
 
Med 23 recensioner hittills hos Rotten Tomatoes ligger serien på höga 96% positiva omdömen. Det bådar gott inför premiären!
 
| 25 september 2023 17:45 |