Film

Skribent

Mats Karlsson

11 juni 2010 | 11:08

Tony Gilroy skriver "Bourne Legacy"

Universal har anlitat manusförfattaren till Bourne-trilogin, Tony Gilroy att skriva nästa Bourne-film som får premiär 2012.

Den fjärde Bourne-filmen som mer eller mindre lades på is sedan både Matt Damon och Paul Greengrass har sagt att de inte är intresserade av en fortsättning.

Men Universal har nu anlitat Bourne-författaren Tony Gilroy till att skriva även den fjärde delen i historien. Gilroy har skrivit manuset till de tidigare tre framgångsrika filmerna. Duon Frank Marshall och Pat Cowley kommer tillbaka för att producera den kommande filmen som ska släppas under 2012, rapporterar Deadline.

Frågan är dock om producenterna kan lyckas övertala Damon och Greengrass till att komma tillbaka. Damon har sagt att han kommer endast tillbaka om Grengrass regisserar och han har varit väldigt bestämd på den punkten att han inte tänker regissera fler Bourne-filmer.

Deadline spekulerar dock i att Gilroys inblandning och en skyhög lön kan få Damon på andra tankar. Men risken finns att det kan bli tal om en helt ny skådespelare som superagenten Jason Bourne.

| 11 juni 2010 11:08 |