Film

Skribent

MovieZine

4 maj 2021 | 08:15

Tom Hanks sci-fi-drama går direkt till streaming

Filmen ”Bios”, som numera heter ”Finch”, säljs till Apple TV+.
Universal har sålt ett nytt science fiction-drama med Tom Hanks till Apple TV+. Streamingtjänsten passar också på att ändra titel från ”Bios” till ”Finch”, rapporterar Deadline.

Filmen utspelar sig i en postapokalyptisk framtid, där vi möter en man som kan vara den siste på jorden. Som tur för Finch är han uppfinnare, och bygger sig en android som kan hålla hans hund sällskap när han dör. ”Cast Away” möter ”WALL-e”, kanske? Är det någon som kan hålla liv i en film med enbart en skådespelare i bild så är det ju Tom Hanks, den saken är klar.

Helt ensam är han dock inte. I rollistan finns också Caleb Landry Jones (som androidens röst), Samira Wiley och Skeet Ulrich. ”Finch” regisserades av Miguel Sapochnik, känd för några av de bästa avsnitten i ”Game of Thrones”.
 
När filmen släpps är inte klart, men sannolikt siktar man på slutet av året, för att fånga de stora filmgalornas intresse.
 
 
På Apple TV+ finns sen tidigare en annan storfilm med Tom Hanks, krigsdramat ”Greyhound”. I tjänstens än så länge lilla filmutbud hittas också Sofia Coppolas ”On the Rocks” och den animerade ”Wolfwalkers”.
| 4 maj 2021 08:15 |