Skribent

Patrik Jonsson

24 augusti 2011 | 20:30

TNT gör westernserien "Gateway"

I veckans TV-rapporter berättar vi att Fox har köpt in tre nya projekt som är under utveckling och att Gil Grisson gör oväntad comback till "CSI".

TNT håller på att utvecklar en ny westernserie som går under titeln "Gateway". Det är Bruce McKenna, manusförfattaren bakom "Band of Brothers" och "The Pacific", som tillsammans med Danny Cannon, producenten och regissören till bl.a "C.S.I." som ligger bakom det hela. "Gateway" ska kretsa kring tre bröder som rycker in för att rädda en stad då deras far, stadens sheriff, blir mördad. Detta låter onekligen mycket intressant, det görs alldeles för lite westernserier och jag kommer så klart att återkomma till denna då fler uppgifter blir kända.

Fox har köpt in tre nya projekt som just nu är under utveckling. Den första serien är en komedi som kallas för "Stranger Planet", Matthew Miller ( producent för"Chuck") står bakom den och det hela ska handla om en polis som upptäcker att utomjordingar lever och bor runt omkring oss. Den andra serien heter "El Jefe" och är också en slags komedi, skaparna bakom "Aliens in America" ligger bakom denna som ska kretsa kring en man i 30-års åldern som blir utslängd från sitt föräldrahem för att sedan börja bo tillsammans med deras hushållerska och hennes familj. Den tredje serien är ett polisdrama som ska handla om två kvinnliga poliser som löser brott längs New York´s gator samtidigt som de medverkar i en realityshow. Ingen titel finns för nuvarande till den sistnämnda.

För bara en vecka sedan så kom det uppgifter om att Shawn Ryan ("The Shield") hade ett nytt projekt på gång för CBS, men nu så visar det sig att detta inte var det enda. Ryan håller även på att ta fram en serie för ABC, "The Last Resort" heter den och är en slags futuristisk thrillerserie som ska kretsa kring en besättning på en amerikansk kärnvapenbelastad U-båt som försvinner strax efter det att de har vägrat att avfyrat kärnvapen. Serien kommer sedan att fokusera på det avlägsna "samhälle" som besättningen skapar, effekterna på urinvånarna som finns där och så klart på spänningarna mellan de olika individerna i själva besättningen. Det här låter verkligen hur bra som helst och det är kul att ABC vågar satsa på något så pass originellt. Detta sägs bli en slags blandning av "Lord of the Rings", "Lost" och "Das Boot!".

Även kabelkanalen Showtime har en massa nya serier på gång, tre närmare bestämt. "Gurland on Gurland" kallas för en "firstperson documentary" som ska följa filmskaparen Andrew Gurland allteftersom han klättrar i sin karriär. "Masters of Sex" är en adaption på boken med samma namn och ska fokusera på det äkta paret William Masters och Virginia Johnson under den sexuella revolutionen. Slutligen så har vi "Ray Donovan" som är skapad av Ann Biderman som även ligger bakom serien "Southland". "Ray Donovan" ska handla om titelkaraktären, en slags "fixare" åt de rika och berömda i Los Angeles och hans något problematiska irländska familj. Pilotavsnitt av samtliga serier är beställda.

Gil Grissom (William Petersen) kommer att återkomma till C.S.I. Hur långvarig hans comeback kommer att bli är ännu oklart, men det ryktas om att han åtminstone kommer att finnas med då skådespelerskan Marg Helgenberger efter elva år slutligen lämnar serien i januari.

NBC håller på att arbetar med en dramaserie som ska kretsa kring fribrottningens gyllene dagar på 80-talet då herrar som Hulk Hogan, Randy "The Machoman" Savage och Jake "The Snake" Roberts var minst lika stora som filmstjärnor. Den forna brottningsstjärnan Dwayne "The Rock" Johnson kommer att producera. Någon titel har inte serien ännu och premiär blir lär det inte bli föräns tidigast till våren.

Nyheter i korthet:

De två forna "Buffy"-skådespelarena Charisma Carpenter och James Marsters kommer att göra gästinhopp i den kommande och sjunde säsongen av "Supernatural".

Jerry Bruckheimer håller på att utvecklar en drama serie för ABC som ska kretsa kring Navy Seals.

Stephen Collins, från bl.a fruktansvärda "The 7th Heaven", har fått en roll i "The Office", där ska han spela Andy´s pappa. Det ryktas även om att Josh Groban ska ha fått en roll och denna som Andy´s brorsa.

En ny trailer till "An Idiot Abroad-The Bucket List" har släppts.

ABC har planer på att göra en serieadaption på filmen "The Joneses" från 2009 som hade David Duchovny och Demi Moore i huvudrollerna.

Eric Close från bl.a serierna "Without a Trace" och nyligen nedlagda "CHAOS" har fått en roll i kommande "American Horror Story".

Ja och eftersom vi ändå är inne på "American Horror Story" så får en ny promotrailer för just den serien runda av det hela. Denna trailer är inte ett dugg mindre bisarr än de tidigare, ska verkligen bli intressant att få se vad den här serien går för. Ni kan även klicka och titta på seriens samtliga teasers efter det att trailern är slut. Ni får ha det så underbart tills nästa gång vi hörs!

| 24 augusti 2011 20:30 |