Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2023 | 07:30

Sevärd eller seg? Netflix hetaste thriller just nu delar tittarna i två läger

Filmen med Michael Fassbender som lönnmördare i kris är den mest streamade just nu.
David Finchers nya dramathriller har lockat massvis med tittare till Netflix under den senaste veckan.
 
”The Killer” som hade premiär i fredags ligger just nu 1:a både på den svenska och den globala topplistan. Enligt siffror som streamingtjänsten släppt har hela 27,9 miljoner tittare kollat in Michael Fassbender som iskall lönnmördare. MovieZines recensent utlovar ”svettig och pulshöjande spänning”.
 
Men det är inte alla tittare som håller med. Och frågan är hur många som verkligen såg klart filmen? Enligt kommentarer i Facebookgruppen Bäst på Netflix tyckte flera att filmen var för seg för deras smak.
 
Michael Fassbender i huvudrollen som iskall torped. Foto: Netflix
 

”Som att vänta på att färg skulle torka”

 
”Stängde av efter 10 min. Verkade helt seg och jag fattade ingenting” skriver en person.
 
”Nej, men den va fruktansvärt seg!! Störde mig faktiskt på att han bara snackade o snackade (…) Såg inte klart den iallafall.”
 
”Efter 16 minuter spolade jag fram. Det hade inte hänt något tio minuter fram heller. Det var som att lyssna på en ljudbok med dålig uppläsare.”
 
”Det var som att vänta på att färg skulle torka…”
 
Tilda Swinton är en av mördarens måltavlor. Foto: Netflix
 

”En mycket sevärd film”

 
Andra har förstått att Finchers senaste inte är gjord för att rusa fram i högt tempo. Istället hittas mycket av spänningen i att följa en lönnmördares arbete som innebär mycket väntan, planering och disciplin. Flera av MovieZines läsare hyllar ”The Killer” som ”en förbaskat bra film”.
 
”Tittade med en förväntan att bli överraskad av denna rulle och det blev jag. Jag gillade den sköna stämningen som skapades av berättarrösten Michael Fassbender, det gav en insyn i hur han tänkte som lejd mördare.”
 
”En mycket sevärd film. Iskall, lite långsam, mycket bra foto och mycket bra skådespelare. Inte en film för dig som gillar sånt där allting händer på tio minuter och du inte behöver tänka.”
 
”Mycket bra, såg den igår kväll! Rekommenderas varmt!”
 
”Såg den idag. Riktigt bra.”
 
 
Vad tyckte du om "The Killer"? Sevärd, seg eller något mittemellan? Tyck till i kommentarsfältet!
| 15 november 2023 07:30 |