Spel

Skribent

Jerry Fogselius

9 augusti 2018 | 17:25

Titta närmare på snygga "Red Dead Redemption 2"

Den efterlängtade uppföljaren från Rockstar Games tar oss tillbaka till vilda västern i höst.
"Red Dead Redemption 2" är ett av höstens hetaste spel, och idag har vi fått en närmare titt på vad Rockstar Games har förberett åt oss. Studion bakom "Grand Theft Auto"-spelen lovar en mer detaljrik värld än tidigare. Kolla in:
 
 
Utöver självklara saker som finare grafik och en större spelvärld att utforska, gör Rockstar också en poäng av att deras kommande actionäventyr faktiskt ska kännas levande. Trailern visar en mer interaktiv och realitisk värld än vad sandlådespel vanligtvis brukar ha att erbjuda, där djurlivet och de mänskliga relationerna i "Red Dead Redemption 2" tycks sudda ut gränserna ytterligare mellan spel och verklighet. Detaljrikedomen är sanslös och det märks tydligt att Rockstar har jobbat i närmare ett decennium på spelet, då detaljerna de har lyckats peta in slår andra sandlådespel med hästlängder. Allra mest imponerad blir jag av djurlivet, åtminstone i den här trailern.
 
Djurarterna är många och i gameplayvideon får vi bland annat se hur en björn slåss mot två vargar, samt stifta bekantskap med en skitläskig alligator som väser hotfullt när Arthur skrittar för nära med sin häst. Hästarna ser i sin tur ut att ha en minst lika stor roll som människorna, och olika hästtyper ska tydligen vara bra för olika ändamål. Här går Rockstar inte in på några detaljer, men troligtvis rör det sig (bland annat) om hästar som är snabba och hästar som är starka. Om du sköter om ditt riddjur väl, växer bandet mellan Arthur och hästen och den blir med tiden mer följsam att styra. Ridmekaniken ser även den ut att ha blivit kraftigt förbättrad jämfört med originalets ganska stela hästfysik, då du numera kommer kunna rida i sidled och göra andra smidiga manövrer uppe på din pålle.
 
Interaktionen med andra människor verkar även den vara långt djupare än i första spelet. Enkelt småprat runt lägerelden blandas med mer ödesmättade dialogval, där du antingen kan välja att vara vänlig eller hotfull när du stöter på olika personer på vägen. Du kommer kunna välja hur du ska svara på tilltal från främlingar och beroende på dina svar, kan dina möten antingen gå lugnt till eller brusa upp till en (dödlig) konflikt. Du kommer också få syn på personer i nöd, där det är helt upp till dig om du ska hjälpa den som är i knipa eller bara ignorera hela situationen och trava vidare med din häst.
 
Spelet var tänkt att släppas redan för ett år sedan, men med tanke på hur banbrytande det ser ut att bli är jag bara glad att det lanseras denna höst istället. Risken är stor att vi hade fått ett halvfärdigt och buggfyllt spel - utan samma grymma detaljrikedom - om det hade släppts redan ifjol. Av den första gameplaytrailern att döma ser det ut som att Rockstar har använt den extra tiden väl för att polera "Red Dead Redemption 2" in i det sista och förhoppningsvis är spelet precis så fantastiskt som trailern skvallrar om att det kommer bli.
 
"Red Dead Redemption 2" släpps den 26 oktober. Blev ni taggade av gameplaytrailern?
| 9 augusti 2018 17:25 |