Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 januari 2019 | 12:03

"Titanic"-skurken Billy Zane ska spela Marlon Brando i ny biopic

"Waltzing with Brando" baseras på en memoar av Brandos arkitekt.
Billy Zane var vid ett tillfälle en het skurk-skådis i Hollywood, och han syntes i allt från "Tillbaka till framtiden"-filmerna, "Fantomen", "Twin Peaks", "Tombstone", "Tales from the Crypt" och "Lugnt vatten", till monstersuccén "Titanic" för vilken han blev känd för alla som aggresiv fästman till Kate Winslets Rose. Sedan dess har han dock sjunkit in i obskyriteten med ett gäng mer eller okända filmer på CV:t.
 
Nu har dock Zane bestämt sig för att både producera och spela huvudrollen i en film baserad på en memoar om Marlon Brando, enligt Variety. Brandos arkitekt Bernard Judge har nämligen skrivit en bok vid namn "Waltzing with Brando" som nu ska bli film.
 
Handlingen lyder som följer:
 
- Memoarerna berättar historien om hur Brando handplockade Bernard Judge, en obskyr men idealistisk LA-baserad arkitekt, och övertygade honom om att han borde skapa världens första ekologiskt perfekta semesterparadis på en liten och obeboelig Tahitisk ö.
 
"Waltzing with Brando" ska utspelas under åren 1969 till 1974, mitt under brinnande "Gudfadern"-feber, och regisseras av Bill Fishman. Zane är den enda skådisen som är klar för projektet hittills, och nu letas det efter någon lämplig kandidat för rollen som Judge.
 
Gillar du valet av Billy Zane för rollen som Marlon Brando?
| 13 januari 2019 12:03 |