Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 april 2024 | 19:30

Tips: Köp alla "Fallout"-spel för 280 kronor inför tv-serien

Fynda hela sju "Fallout"-spel för en struntsumma inför premiären av tv-serien på Amazon Prime Video.
På torsdag släpps den efterlängtade tv-serien baserad på spelserien "Fallout" på Amazon Prime Video, som utspelar sig 200 år efter apokalypsen där de rikaste bor i lyxiga skyddsrum under det karga helveteslandskapet ovanför där de mindre belevade får kämpa för sina liv.
 
Här ser vi bland annat "Yellowjackets"-stjärnan Ella Purnell, Walton Goggins och "Twin Peaks"-skådisen Kyle MacLachlan i huvudrollerna. Det är dessutom bekräftat att det blir en andra säsong.
 
 
Tv-serien av Jonathan Nolan ("Westworld") är som sagt baserad på en spelserie, som hade sin start redan 1997 med "Fallout" av Interplay Productions. Sedan det tredje spelet är det Bethesda Game Studios som äger rättigheterna, som annars är kända för "The Elder Scrolls".
 
Har du inte spelat den älskade postapokalyptiska rollspelsserien och är sugen på att panga lite mutanter och futuristiska robotar inför premiären av tv-serien går det nu att köpa en PC-samling med hela sju "Fallout"-spelsajten Fantatical för cirka 280 kronor (25 dollar).
 
Spelen som ingår är följande:
 
"Fallout"
"Fallout 2"
"Fallout Tactics"
"Fallout 3"
"Fallout New Vegas"
"Fallout 4"
"Fallout 76"
 
Spelen hyllas ofta för sin stora och spännande öppna värld full av saker att göra, mixen mellan fånig humor och blodigt allvar samt riktigt bra berättande. Spelen är väldigt långa, så ska du hinna spela innan premiären av Amazon Prime Video-serien får du sätta fart!
 
Spelet med högst betyg på sajten Metacritic är "Fallout 3" från 2008 med 93 av 100, som hyllades för sin stämning och inlevelsefulla värld. Annars brukar "Fallout: New Vegas" hyllas till skyarna av fansen, som enligt namnet antyder utspelar sig i ett ruinerat Las Vegas.
 
Det med sämst mottagande är helt klart multiplayerspelet "Fallout 76", som drabbades av buggar och trist spelupplägg vid lanseringen.
| 9 april 2024 19:30 |