Serie

Skribent

Alexander Svensson

8 april 2024 | 18:00

Innan premiären - "Fallout" får en andra säsong

Serien har inte ens släppts ännu, men förtroendet verkar vara högt hos såväl Amazon som i Kalifornien.
Vårens stora tv-spektakel “Fallout” har inte ens haft premiär ännu, men det verkar redan som att en andra säsong av Amazons nya postapokalyptiska drama är i görningen. Det är dock inte Amazon själva som har meddelat detta, utan en myndighet i Kalifornien.
 
Kaliforniens filmkommission har nämligen idag offentliggjort att ett gäng produktioner ska få ekonomiska bidrag i form av skattelättnader för att spela in i delstaten. En av de nämnda produktionerna är “Fallout”, vilket lär innebära att en andra säsong är på väg, då den första säsongen, med premiär den 11 april sedan länge är färdiginspelad.
 
Finns ändå viss ironi i att en serie som utspelar sig i ett sönderbombat och allmänt hopplöst USA får sin andra säsong bekräftad av en amerikansk myndighet.
 
“Fallout” är skapad av Jonathan Nolan och Lisa Joy (“Westworld”) och baseras på tv-spelsserien med samma namn. Berättelsen utspelar sig i ett USA som ödelagts av kärnvapen, och i huvudrollerna ser vi Walton Goggins, Ella Purnell och Aaron Moten.
 
Utsikterna ser alltså goda ut för att “Fallout” får en andra säsong hos Amazon Prime, men helt för givet ska det kanske inte tas innan Amazon själva går ut och bekräftar det.
 
 
Är du taggad på att se "Fallout"? Tror du att serien förtjänar en andra säsong?
 
| 8 april 2024 18:00 |