Film

Skribent

Viktor Jerner

11 februari 2016 | 17:00

Filmtips! Andreas Öhmans "Remake" åter på SVT Play

Något för Alla hjärtans dag?
Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och givetvis är det därför nu dags att börja ladda upp med ett gäng sköna filmer som sprider ut lite kärlek i luften. Ibland är det dock inte helt lätt, för hur lockande är det att se "Pretty Woman" för tjugonde gången eller kämpa för sitt mentala välbefinnande i romcom-djungeln? Lyckligvis görs det fortfarande filmer varje år på temat kärlek som är riktigt bra, det gäller bara att hitta dem.

En som är väl värd att kolla in är Andreas Öhmans "Remake" med Lisa Henni, Martin Wallström och Lucas Hazlett i huvudrollerna. Det är utan tvekan den bästa svenska "found footage"-filmen om kärlek och relationer som utspelar sig i New York, det är jag helt säker på. Skämt åsido, Öhman gör faktiskt något väldigt intressant med konceptet och levererar en skönt okonventionell och osminkad skildring av en relation i kris. Narrativet är spännande upplagt också, men mer än så vill jag inte avslöja.


Martin Wallström i "Remake"

Just nu - och drygt en månad till - finns "Remake" tillgänglig gratis på SVT Play, och jag tycker helt klart att man bör ta chansen att se den. Med sina 73 minuter är den föredömligt kort och lätt att ta sig an, men hinner på den tiden leverera en rejäl och välkommen tankeställare. Öhman och gänget bakom filmen har nu också startat en Kickstarter-kampanj för att få in pengarna till musikrättigheterna, vilket hade gjort det möjligt för dem att distribuera den gratis på nätet även efter att den försvinner från SVT Play.

Kolla in trailern nedan:

| 11 februari 2016 17:00 |