Skribent

Patrik Jonsson

29 september 2011 | 19:01

Tim Krings "Touch" sänds i vår

I veckans TV-rapporter berättar vi att J.J. Abrams och Erip Kripke gör en ny serie tillsammans och att Kevin Williamson håller på och tar fram en ny serie.

Vi börjar med lite nyheter främst till er som har saknat Kiefer Sutherland för i slutet av den förra veckan så blev det klart att Fox kommer att börja sända Tim Krings "Touch" till våren, 13 avsnitt är beställda. Förutom Sutherland så kommer även Danny Glover att medverka.

Tidigare så ryktades det om att serien skulle handla om en pappa (Sutherland) som upptäcker att hans elva årige autistiske son besitter förmågan att se in i framtiden, men nu så har de tydligen ändrat lite smått på detta. Sonen är numer endast stum och har förmågan att se "saker" ingen annan kan se och para ihop orelaterade händelser genom att använda sig av siffror. Nåväl, autistisk eller inte, vi får väl se vilket upplägg Fox väljer att använda sig av om några månader. I vilket fall så tycker jag att det blir det härligt med lite Sutherland i TV-rutan igen!

Det gick ju inget vidare för "The Playboy Club", serien drog mycket färre tittare än vad NBC hade räknat med (de har aldrig varit bra på matte), men nu kommer rollistan att få påökning av ingen mindre än Fantomen själv; Billy Zane! Javisst, den gamle trikåfetishen ska spela brorsan till den maffiaboss som stryker med i början av pilotavsnittet. Zane kommer dock inte att dyka upp förrän i det sjätte avsnittet, vilket med andra ord betyder att det finns en stor risk att Zane aldrig kommer att dyka upp överhuvudtaget då serien förmodligen redan är nedlagd vid det laget.

Eric Kripke, skaparen av "Supernatural" har parat ihop sig med någon som inte behöver någon större presentation; J.J. Abrams. Tillsammans så har de skapat serien "Revolution" som hittills endast beskrivs som en episk thriller. Ett pilotavsnitt är redan beställt, men dessvärre så är det NBC som står bakom det hela.

Ja och det blir ännu mer NBC, ja och remakes. I våras så sände ju AMC "The Killing" som var deras remake på den danska serien "Forbrydelsen". Nu tänker även NBC ta sig an en dansk skalle, nämligen "Borgen" och redan nu så kallas den för det danska "The West Wing". NBC´s adaption går just nu under titeln "The Government". Hurra för NBC och deras fantasi!

Ja och här kommer något som låter aningen bisarrt. Kevin Williamson som skapat alla mina...favoritserier; "The Vampire Diaries", "Dawson´s Creek" och "The Secret Circle" håller just nu på med en ny serie. Ja och bara det i sig är väl bisarrt, men serien ska handla om en seriemördare som genom att använda sig av "högteknologisk teknologi" skapar sig någon slags kult som består av endast seriemördare. Jaja, lycka till med detta Kevin, lycka till. Det skulle inte förvåna mig ifall CW tar sig an den här serien med buller och bång!

Mike Royce, mannen som skrev underbara "Men of a Certain Age" tillsammans med Ray Romano är snart tillbaka i TV-rutan. Fox har nämligen gett grönt ljus för ett pilotavsnitt av hans senaste skapelse "Little Brother". "Little Brother" är en komediserie som ska fokusera på en man som upptäcker att han har en halvbror, ja och som dessutom är en f.d. fånge. Ifall den här serien blir lika välskriven som "Men of a Certain Age" så kan den nog bli riktigt bra.

Zombies, superhjältar och hela jäkla 60-talet, alla har de mer eller mindre varit flugor i TV-världen den senaste tiden och nu är det nog dags att lägga till ytterligare ett surrande litet flygfä, men denna slipper nog dock undan min ack så ivriga flugsmälla. Vad jag talar om här är den vilda västern! Javisst, fler och fler kanaler väljer att satsa på denna, enligt undertecknad, så underbara epok. Den senaste kanalen som valt just denna väg är NBC som nu i dagarna har köpt upp en västernserie "med en tvist". Ja så klart att det måste vara en tvist, det är ju NBC vi snackar om här och där ska det ju "tvistas" värre än vad de gjorde i folkparkerna på 50-talet. Nåväl, det hela lutar i alla fall åt en western/komedi och vad själva tvisten blir lär vi väl snart nog bli varse om.

Nyheter i korthet;

Katie Holmes kommer att göra ett gästframträdande i "How I Met Your Mother", där kommer hon att spela den i serien mycket omtalade "Slutty Pumkin´".

Ytterligare två skådespelare har anslutit sig till "Entourage"-skaparen Doug Elling´s nya HBO serie "40"; Michael Imperioli från "The Sopranos" och Adrian Pasdar från "Heroes". Klara sedan tidigare är Michael Rapaport och Ed Burns.

Starz har förnyat serien "Boss" med Kelsey Grammer innan den första säsongen ens har sänts, detta är väldigt ovanligt, men Starz gjorde faktiskt tidigare samma sak med "Spartacus". "Boss" är alltså redan klar för en andra säsong.

Den första av de nya serierna att få grönt ljus till en full säsong nu i höst blev Fox's "New Girl" som verkligen har imponerat med sina siffror.

Dessutom så har Fox köpt upp komediserien "This American Life" som ska kretsa kring en kvinna som köper ett hus för en mycket liten summa pengar, haken är att den f.d. ägaren ingår i affären.

Sedan så ska den numer pokerspelande skådespelerskan Jennifer Tilly göra ett gästframträdande i den pågående säsongen av "Modern Family".

Jag tar och rundar av denna vecka med några nya promo trailers. Först ut är två teaser-trailers till HBO's andra säsong av "Game of Thrones" respektive deras nya serie "Luck" som verkligen ser ut att kunna sopa mattan med det mesta. Avslutningsvis en teaser till Showtimes kommande "House of Lies" som har premiär den 8:e januari. Den säger väl inte så där jäkla mycket, men ändå och även jag ska inte säga så mycket mer för nu är det tack och adjö för denna gång, ha det så bra!

| 29 september 2011 19:01 |