Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 oktober 2020 | 22:40

Tim Burton gör tv-serie av ”Familjen Addams”

Visst låter Burton och Addams som en klockren matchning?
Den gotiska familjen Addams kommer snart tillbaka i ännu en ny tappning. Deadline skriver att ingen mindre än Tim Burton planerar en live action-serie kring den skruvade klanen. 
 
Alfred Gough och Miles Millar (”Smallville”) skriver manus medan Burton producerar, och kan komma att regissera alla avsnitt. 

Handlingen kan utspela sig i modern tid och ur dottern Wednesday Addams perspektiv, även om det inte är bekräftat. Intresset hos tv-bolagen och streamingtjänsterna är iallafall redan stort - kanske är denna påhittade Netflix-teaser från 2017 ändå hyfsat nära vad vi kommer få se?
 
  
Familjen Addams har genom åren bland annat synts i en tv-serie på 1960-talet, i två långfilmer på 90-talet och i en animerad film som släpptes förra året. De består av föräldrarna Gomez och Morticia, barnen Pugsley och Wednesday, onkel Fester, en tokig mormor, en avhuggen hand och betjänten Lurch, varav samtliga älskar att skrämma slag på sin omgivning.
 
Och visst låter detta som ett perfekt projekt för Burton? Regissören bakom "Beetlejuice" och "Edward Scissorhands" har alltid dragits till den mörka och morbida sortens familjeunderhållning.
| 22 oktober 2020 22:40 |