Skribent

Patrik Jonsson

13 juni 2013 | 21:01

Tillbaka i Starz magiska stad

Imorgon kväll har äntligen den andra säsongen av Starz smått underskattade gangsterdrama "Magic City" premiär så jag tycker vi tar och gör en mindre fördjupning i denna ikväll.

Jag kallar serien för smått underskattad därför jag tycker helt enkelt inte att den har fått den uppmärksamhet som den faktiskt förtjänar, detta är dock egentligen inget ovanligt då det gäller just kabelkanalen Starz. Man skulle nästan kunna säga att hela den här kanalen är rätt underskattad, en slags underdog bland stora giganter som HBO, Showtime, FX och numer även AMC. Jag tycker dock aldrig att man ska räkna bort Starz, de har levererat allt från helt magnifika dramaserier som "Crash" och "Boss" till grisigt underhållande "Spartacus". "Magic City" är definitivt inget undantag, den är (ursäkta uttrycket) smått magisk!

Den magiska staden i det här fallet är Miami och året är 1959, det hela utspelar sig alltså alldeles strax efter den kubanska revolutionen. Här får vi sedan följa Ike Evans (Jeffrey Dean Morgan), ägaren till Miamis mest glamorösa och heta hotell; The Miramar Playa, samt hans familj och deras leverne. Evans har dock haft missnöjet att tvingats göra affärer med Ben Diamond (Danny Huston), en av Floridas mest störda och iskalla maffiabossar, detta resulterar givetvis i stora problem då Evans vill göra sig kvitt sina skulder och sedermera driva ett seriöst och lagligt hotell.

"Magic City" kan absolut liknas med många andra serier och filmer, men den står ändå helt på egna ben, det finns ingen annan serie som blandar allt på samma sätt som just "Magic City". Looken är helt fantastisk; tidseran, miljöerna, kläderna, byggnaderna, bilarna, musiken, familjerelationerna, you name it, så här har nog till exempel anhängare av "Mad Men" en hel del att hämta. Vi har dock även maffia och gangsterbiten vilket förmodligen lär bidra till att även gillare av serier som "The Sopranos", "Boardwalk Empire" och varför inte filmen "Casino" får sin beskärda del. Det bjuds nämligen även på gambling, skottlossningar, pengatvätt, mutor, sex, blod, våld och andra otrevligheter som tillhör det "vardagliga" gangsterlivet.

Skådespelarinsatserna är inte heller att förglömma, här snackar vi också riktigt hög kvalitet. Både Jeffrey Dean Morgan och Danny Huston briljerar verkligen i huvudrollerna som hjälten respektive skurken. Men vi har även skådespelare som Olga Kurylenko, Alex Rocco och Kelly Lynch som även dem bjuder på minnesvärda rolltolkningar. Den andra säsongen som drar igång imorgon har dessutom belönats med ett nyförvärv som heter duga då självaste James Caan har tilldelats en större och avgörande roll! Detta blir samtidigt en slags klassisk återförening då både Caan och Rocco hade roller i maffiaklassikern "The Godfather".

"Magic City" är skapad och skriven av Mitch Glazer som tidigare har skrivit och producerat filmer som "Scrooged", "Lost in Translation", "Great Expectations" samt "The Recruit". Som producenter står Dwayne Shattuck & Todd London, båda dessa herrar har faktiskt tidigare producerat just serien "Mad Men".

Den första säsongen av "Magic City" hade premiär den 30:e mars ifjol och bestod av 8 avsnitt, medan morgonkvällens andra säsong kommer att bestå av 10.

Här har ni en trailer till den andra säsongen:

Musiken i trailern må vara missvisande (vem f-n kom på att slänga in sådan skit?), men annars lovar den definitivt gott!

| 13 juni 2013 21:01 |