Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 oktober 2018 | 13:30

Tilda Swinton har en hemlig roll i ”Suspiria”

Den brittiska skådespelerskan syns snart som Madame Blanc i rysaren ”Suspiria”. Men hon har också en oväntad andra roll - som 82-årig man.
Ryktet om Swintons hemliga dubbelroll började gå tidigare i år, men regissören avfärdade det som ”fake news”, skriver Evening Standard. Man gick så långt att man skapade en falsk profil på IMDb, för en påhittad skådespelare vid namn Lutz Ebersdorf, för att hålla på hemligheten.

Men nu berättar skådespelerskan att det är hon själv som gestaltar sin manlige motspelare, Dr Josef Klemperer.

- Framförallt för att det var kul. Som min mormor skulle ha sagt - och det är ett motto att leva efter - det vore tråkigt att låta bli.
 
 
Filmens makeupartist Mark Coulier berättar att Swinton, som älskar förvandlingar i sina filmer, insisterade på ”hela paketet”.

- Hon fick oss att tillverka en penis och kulor. Hon hade en fin uppsättning genitalier som hängde där mellan hennes ben och som hon ibland visade upp på inspelningen, säger han.
 
 
I Luca Guadagninos remake på Dario Argentos skräckklassiker "Flykten från helvetet" medverkar också Dakota Johnson och Chloe Grace Moretz. ”Suspiria” får svensk biopremiär den 23 november.
| 12 oktober 2018 13:30 |