Film

Skribent

Thomas Linnaeus

6 juli 2023 | 15:30

Tidning kritiserade toppchef på Warner Bros - nu är artikeln mystiskt borta

En kritisk artikel om Warner Bros. Discovery-chefen David Zaslav har försvunnit från sajten GQ.
För några dagar sedan publicerades en artikel på GQ.com som kritiserade Warner Bros. Discovery-chefen David Zaslav. I texten jämförde filmkritikern Jason Bailey toppchefen med hänsynslösa Logan Roy från “Succession”. Kort efter publiceringen ändrades först artikeln och sedan försvann den helt, skriver Variety.
 
- En text som publicerades av GQ på måndagen, redigerades inte ordentligt innan den släpptes. Efter att en revidering hade publicerats bad författaren till stycket att få sitt namn borttaget, och då beslöt GQ att avpublicera texten i fråga. GQ beklagar det redaktionella felet som ledde till att en artikel publicerades innan den var klar, berättar en representant från GQ.
 
Efter raderingen har kopplingen mellan GQ och Warner Bros. Discovery undersökts. Det visar sig att Will Welch, som är chefredaktör på tidningen och ansvarig för beslutet att ta bort texten, även är producent för en kommande kuppfilm som Warner Bros jobbar på.
 
- Frilansaren försökte inte att kontakta Warner Bros. Discovery för att faktakolla innehållet i texten innan den publicerades, vilket är en standardpraxis. Det är också standardpraxis för oss att sedan kontakta tidningen för att felaktigheterna i texten skulle rättas till. Efter det beslöt redaktörerna att ta bort innehållet, säger en representant från Warner Bros. Discovery.
 
Det finns alltså en tydlig koppling mellan tidningen och filmbolaget. Welch inblandning i beslutet att ta bort artikeln kanske är en intressekonflikt med andra ord.
 
Efter att Zaslav tog över har Warner Bros och HBO skrotat och raderat massvis av olika projekt. Det är väl helt rimligt att en filmjournalist är kritisk mot detta?
 
Vad tycker du om Zaslavs regi - går Warner Bros. och HBO åt rätt håll?
| 6 juli 2023 15:30 |