Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

24 maj 2017 | 22:10

Tiden på dagen styr vad du streamar på Netflix

Studien visar att vi starkt föredrar vissa genres på vissa tider. Är du annorlunda?
Netflix har tittat över sin tittarstatistik och hittat att tiden på dagen till stor del styr vad vi väljer att titta på. Vi verkar föredra att börja dagen med komedier, sedan lite drama framåt lunchtid och thrillers på kvällen. Framåt midnatt är vi sugna på komedi igen och nattugglorna kollar gärna på dokumentärer.
 
Poängen med studien är att titta på hur våra val ser utan nu när vi inte längre är bundna till tv-tablån. 77 miljoner Netflix-användare har studerats under ett halvår och våra vanor är till stor del desamma världen över.
 
- Runt 6 på morgonen är det 34% mer sannolikt att vi tittar på en komediserie, såsom "The Office" eller "Unbreakable Kimmy Schmidt", än under resten av dagen.
 
- Runt lunchtid ser vi gärna på dramaserier, såsom "Orange is the New Black" eller "Grey's Anatomy", vilket utgör 47% av vad vi tittar på allt som allt. Vi ser 5% mer på drama på lunchen än under resten av dagen.
 
- På kvällen runt 21-tiden är vi sugna på thrillerserier där "The Walking Dead", "Stranger Things" och "Breaking Bad" kan falla i smaken. Vi är faktiskt 27% mer sugna då än under resten av dagen.
 
- Framåt 23-snåret söker vi oss hellre till något lättsamt igen - kanske lite "Bojack Horseman", "Parks and Recreation" eller "Master of None".
 
- 15% av vårt kollektiva tittande sker faktiskt mellan midnatt och 6 på morgonen och då är det primärt dokumentärer som "Making a Murderer" och "Planet Earth" som lockar. Intresset för dokumentärt är 24% högre då än under dagen.
 
 
 
Trots att vi alla verkar samlas kring detta förutsägbara beteende fann studien också några klara avvikare som utmärkte sig i tittarsiffrorna. Kolla på de här lustiga resultaten:
 
- Netflixtittandet i Japan är som störst på tisdagar - inte på helgen!
 
- Bästa sändningstid varierar från land till land. I Indien tittar flest människor klockan fem på eftermiddagen medan tio på kvällen är vanligast i Argentina, Mexiko och Singapore.
 
- Barnprogram är populära hela dagen i Tyskland, Italien och Spanien, från sju på morgonen till sju på kvällen.
 
- I Brasilien älskar man lunch-tv! 25% fler brassar streamar Netflix mellan klockan 13-14 än i andra länder.
 
Hur väl känner du igen dig i detta? Sverige har tyvärr inte deltagit i studien, så vi får jämföra själva. Länderna som har studerats är Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Colombia, Tyskland, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Indien, Italien, Japan, Sydkorea, Mexiko, Malaysia, Nederländerna, Nya Zeeland, Filippinerna, Polen, Portugal, Singapore och USA.
 
Kommentera gärna! Ser dina Netflixvanor ut som alla andras enligt resultaten? När, och på vad, brukar du titta?
| 24 maj 2017 22:10 |