Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 november 2023 | 08:45

Romantisk thriller blev helgens mest sedda film på svenska Netflix

"X-Men"-stjärnan Famke Janssen spelar huvudrollen i mordmysteriet "Locked In".
Svenska Netflix-tittare verkar ha hittat en ny favorit på streamingtjänsten. "Locked In", som beskrivs som en romantisk thriller, släpptes den 1 november och intog under helgen förstaplatsen på topp 10-listan.
 
Handlingen följer en vänlig sjuksköterska som intresserar sig för en svårt skadad patient på sin avdelning, en kvinna som enbart kan kommunicera genom att blinka. Men ordet hon lyckas förmedla är "mord". Vem är hon, och vad har hänt? Med flashbacks och skiftande perspektiv avslöjas en otäck historia, bit för bit.
 
Men trots att filmen blev helgens mest sedda verkar både tittare och kritiker känna att det har gjorts förr. IMDb-betyget ligger strax över 5 av 10.
 
"Filmen är som en bladvändare man köper på flygplatsen. Här finns samma ingredienser som Gillian Flynn använde i "Gone Girl" men det leder ingenvart. Vi luras till att förvänta oss något mycket mer skruvat", skriver recensenten hos The Guardian.
 
Famke Janssen (känd från "X-Men" och "GoldenEye"), Anna Friel och Rose Williams spelar huvudrollerna. Den sistnämnda har hyllats för sin insats och jämförs med Alicia Vikander - kanske den bästa anledningen till att faktiskt se filmen?
 
Se trailern till "Locked In" nedan:
 
| 6 november 2023 08:45 |