PODCAST

Skribent

MovieZine

27 januari 2022 | 06:00

Så gjordes sexscenerna i succéserien: ”Vi ville inte ha porr”

MovieZines Daniel S. Ogalde intervjuar regissören Lisa Linnertorp om de omtalade heta scenerna i "Threesome".
Podcasten Seriesnack är ett samarbete mellan MovieZine.se och produktionsbolaget Yellowbird. Du kan lyssna på alla tidigare avsnitt här...
 
Sexscenerna i serien "Threesome" är något av årets snackis. Men även om det är naket och utlämnande så var serieskaparnas ambition aldrig att låta det ta över. En ambition som krävde ett gediget förarbete enligt regissören Lisa Linnertorp.

- Vi ville skildra sex autentiskt och hur gör man det? Om jag refererar till mina år som skådespelare så står de ”de har sex i manus” så man har ingen aning om vad som förväntas av en eller hur det ska se ut. Bara, de har sex och det kan man ju ha på många olika sätt.

Så hur gick du till väga för att skildra bra och trovärdigt sex?

- Jag tror att man dels går till sig själv och de man har runtomkring sig. Jag skrev ju ut nästan varenda bit i de här scenerna i manuset. Ett oerhört genant skrivjobb där man sitter och vet att alla andra ska läsa detta. Jag tror att det underlättade att jag inte är skolad manusförfattare. På så sätt skrev jag ut hela den emotionella kartan i manus och det gjorde jag även i sexscenerna. Hur känns det? Hur ser det ut? Så det fanns ju att läsa för skådespelarna.
 
Regissören Lisa Linnertorp med skådespelarna Matilda Källström och Simon Lööf. Foto: Viaplay
 
Men det är inte bara väldigt välskrivna sexscener utan de är också välspelade. Med tanke på att ni hade valt nya talanger, hur jobbade ni med det?

- Vi pratade mycket om sexscenerna. Olika rädslor och farhågor. Och vi pratade också med filmteamet för vi ville vara i det och inte vara några betraktare. Inte heller ville vi försköna det, ett vackert lakan som faller av, utan det skulle vara på riktigt.

Under produktionen av "Threesome" hade man också med sig två intimkoordinatorer.

- Vi ville inte ha så koreograferat sex samtidigt som vi repeterade scenerna. Skådespelarna fick ju träffa våra intimkoordinatorer innan och pratade om vad som kändes ok och tanken var att de skulle kunna ta tag i dem så att de enkelt kunde stoppa. Det var överenskommelsen vi hade, att om det känns obekvämt så ska vi stoppa.
 

Lyssna på intervjun i sin helhet i podden Seriesnack.

 
 
Alla avsnitt av "Threesome" finns att streama på Viaplay. Har du sett serien och vad tyckte du? 
| 27 januari 2022 06:00 |