Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 juni 2023 | 18:00

Finns det inget intresse för "The Walking Dead: Dead City" i Sverige?

Med bara en vecka kvar innan premiären av spinoff-miniserien "Dead City", så finns det fortfarande ingen svensk distributör som ropat hem rättigheterna.
För egen del så hann jag följa originalserien i tillräckligt många säsonger för att få se vad Negan gjorde med Glenn. Vilket är varför jag ändå varit riktigt intresserad av att få se just Jeffrey Dean Morgan och Lauren Cohan (som spelade Glenns fru Maggie i "The Walking Dead"), i en miniserie tillsammans.
 
Men bara en vecka inför den amerikanska premiären ser läget för oss svenska tittare tyvärr fortfarande mörkt ut. "The Walking Dead" gick att se hos Discovery+ och Kanal 9, medan "Fear the Walking Dead" rullade hos HBO Max. Tidigare har vi även fått följa "The Walking Dead: World Beyond" hos Prime Video. Men med bara en vecka kvar till premiären av "Dead City" så verkar ingen av dessa distributörer varit sugna nog på att låta svenska tittare få följa den nya miniserien.
 
 
Det finns såklart en hel del hardcore-fans som följde "The Walking Dead" hela vägen in i mål. Men även bland dessa har jag svårt att tro att det inte är de allra första säsongerna som rankar i toppen. Och med tanke på att AMC uppenbarligen fortfarande vill hålla sin zombie-värld igång, så känns det som helt rätt val att gå över till mer fristående miniserier. Istället för att trötta ut tittarna med mängder av säsonger, där det blir desto svårare att ha ihjäl sina "favoriter" och ändå fortsätta leverera intressanta avsnitt efteråt.
 
I "Dead City" kommer vi att få följa Maggie som behöver ge sig in i det otroligt zombietäta Manhattan, för att rädda sin kidnappade son. För att lyckas med detta behöver hon Negans hjälp. Och under sex avsnitt så kommer vi alltså att få hänga med en omaka duo i en slags storsstadsmiljö vi egentligen inte fått se sedan Rick Grimes träffade en ung Glenn under den första säsongen av originalserien. 
 
 
I USA släpps det första avsnittet av "Dead City" den 18 juni hos AMC och AMC+. Nu återstår det bara att se hur länge vi svenskar behöver vänta på miniserien. 
 

Läs också: "The Walking Dead" får ytterligare en ny spinoff-serie

 
Har du sett fram emot att följa "Dead City" under sommaren? Kommentera gärna nedan!
| 11 juni 2023 18:00 |