Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 juni 2017 | 22:00

"The Walking Dead" är nätets mest omdiskuterade tv-serie - med råge

Kanske för att många gillar att snacka skit om serien.
"Tha Walking Dead" är just nu världens mest omtalade tv-serie på sociala medier - och det med råge! Bolaget Nielsen har sammanställt vilka serier vi gillar att diskutera under avsnitten och timmarna efter.
 
Nielsen presenterar följande antal interaktioner på Facebook och Twitter i samband med att seriens avsnitt sänds:
 
1. "The Walking Dead": 2 000 000
2. "Empire": 860 000
3. "This is Us": 436 000
4. "Saturday Night Live": 365 000
5. "American Horror Story: Roanoke": 292 000
 
Även om den senaste säsongen innebar ett minskat tittarantal för zombieserien, kan man inte säga detsamma om antalet åsikter som verkar hagla kring dess existens. En verklig vattendelare var avslutet på säsong 6, som introducerade oss till Negan och slutade med en cliffhanger där tittarna fick vänta i månader på att se vem som fick huvudet inslaget av Negans slagträ Lucille.
 
Som om inte denna cliffhanger väckte stor irritation och diskussion bland seriens följare, mottog även den senaste säsongsfinalen blandad kritik, där somliga menade att avsnittet var långsamt och innehållslöst, medan andra tyckte att det byggde upp bra till kriget mellan lägren som vi får se i säsong 8.
  
Märkligt nog hamnar inte den omdiskuterade "Game of Thrones" i topp-fem, vilket bör säga en hel del om hur omtalad "The Walking Dead" faktiskt är.
 
Folks skilda meningar bör knappast sina när kriget mellan Rick och Negan drar igång i oktobers säsong 8.
| 9 juni 2017 22:00 |