Serie

Skribent

Josefine Krischausky

26 juni 2022 | 21:15

"The Umbrella Academy"-skaparen: Fjärde säsongen blir seriens sista

Netflix har i nuläget inte bekräftat någon mer säsong av fantasyserien, men Steve Blackman har redan en tydlig bild av hur fortsättningen kommer att se ut.
Den tredje säsongen av "The Umbrella Academy" har endast varit släppt i några dagar, men många har redan börjat undra om den populära fantasyserien kommer att få en fortsättning. Netflix har ännu inte bekräftat några fler säsonger, men seriens skapare och showrunner, Steve Blackman, har redan en tydlig bild av framtiden.
 
Blackman berättar i en intervju med The Wrap att han redan har planerat hela handlingen för en potentiell, fjärde säsong, och att han också har hunnit pitcha den för Netflix. Om streamingtjänsten väljer att göra den till verklighet, menar skaparen även att den kan komma att bli seriens sista.
 
– Om vi kommer till säsong 4, så tror jag att det hade varit ett mycket bra avslut för serien. Jag säger inte att jag inte skulle kunna göra mer, men jag tror att det hade varit väldigt tillfredsställande för publiken med fyra säsonger, säger Blackman.
 
Det är alltså inte helt omöjligt att serien kan fortsätta ännu längre så, men enligt Blackman har hans ursprungliga planer för "The Umbrella Academy" aldrig sträckt sig ända dit. 
 
– Jag har ingen aning om vad jag skulle hitta på efter säsong 4, om vi har turen att få ännu fler än så. [...] Jag vet var jag vill avsluta det, och om vi har tur nog, så hoppas jag att fansen får se det. 
 
 
"The Umbrella Academy" baseras på serietidningarna med samma namn, skrivna av Gerard Way, som hittills har släppts i tre volymer. Den fjärde volymen, som ännu inte har givits ut offentligt, följer samma handling som den tredje säsongen av tv-serien. 
 
De nya avsnitten av "The Umbrella Academy", där skådespelare som Elliot Page, Tom Hopper, Aidan Gallagher och Robert Sheehan återvänder till de centrala rollerna, släppes i onsdags, den 22 juni. Serien är i nuläget den mest streamade bland de svenska Netflix-användarna. 
| 26 juni 2022 21:15 |