Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 juli 2023 | 17:00

"The Texas Chainsaw Massacre"-spelet är redo för slakt i augusti

Leatherface och de andra galna kannibalerna är redo för slakt i spelet baserat på kultfilmen "Motorsågsmassakern".
Sedan 1974 har filmserien "The Texas Chainsaw Massacre" (eller "Motorsågsmassakern" på svenska) skrämt slag på tittarna och inte minst retat upp en och annan moralpredikant runt om i världen.
 
Sedan dess har ett antal uppföljare och nyversioner släppts (som "Texas Chainsaw Massacre" från förra året), men nu är det även dags att trä på sig lädermasken och slakta folk i ett spel baserat på filmerna.
 
Den 18 augusti släpps spelet "The Texas Chainsaw Massacre" till Playstation- och Xbox-konsoler, som utvecklas av Gun Interactive som ligger bakom "Friday the 13th: The Game".
 
 
Spelet beskrivs som ett assymetriskt skräckspel för flera spelare, där ett lag på tre spelare får välja mellan ikoniska medlemmar från Slaughter-familjen som Leatherface, Cook och Hitchhiker. Det andra laget består av fyra spelare som är offer, som måste överleva mot de blodtörstiga mördarna.
 
Spelet följer främst handlingen från den första filmen från 1974, där en grupp vänner ger sig av till småstaden Newt i Texas för att hitta Anas försvunna syster. Sökandet leder snabbt till en mardröm när de råkar invadera Leatherheads och hans kannibalistiska familjs hem – vilket slutar i total slakt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Den 18 augusti får vi se om "The Texas Chainsaw Massacre" förtjänar att... sågas... eller om det blir ett kul och framgångsrikt spel att spela med polarna.
 
Vad tycker du om "Motorsågsmassakern" från 1974? Låter spelet lockande?
| 6 juli 2023 17:00 |