Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 mars 2019 | 09:00

”The Suicide Squad” blir en ”fullständig reboot”

Ut med det gamla, in med det nya, verkar vara ledordet för James Gunns nästa film.
När Suicide Squad kommer tillbaka på bio blir det en ”total reboot”, enligt filmens producent. Vi har tidigare hört att nästa film ska heta ”The Suicide Squad” och bli något av en ”mjuk reboot”, men nu låter det alltså som att filmskaparna planerar att börja på en helt blank sida.

I en intervju med JoBlo fick DC-producenten Peter Safran svara på frågan: Hur taggade ska folk vara på ”Suicide Squad 2”?

- Först och främst, vi kallar den inte för ”Suicide Squad 2” för det är en total reboot. Den heter ”The Suicide Squad”, och jag tycker folk ska vara extremt taggade. Den har allt man väntar sig av ett James Gunn-manus och det säger mycket. Det är stora löften, och den kommer att leverera stort.

James Gunn kommer att regissera ”The Suicide Squad” åt DC innan han återvänder till Marvel för ”Guardians of the Galaxy vol. 3”. Det blev klart strax före helgen att Disney har beslutat sig för att återanställa Gunn, som fick sparken när gamla tweets dök upp till ytan.

David Ayers ”Suicide Squad” från 2016 spelade in 750 miljoner dollar, vilket gjorde den till en stor biosuccé. Men mottagandet från både fans och kritiker var minst sagt svalt, och det är kanske anledningen till att man vill börja om på nytt. Vad exakt en ”reboot” innebär i det här fallet får vi bara vänta och se, det är obekräftat om Guns film kommer stryka ett streck över händelserna i Ayers version eller inte.
 
Klart är att Idris Elba tar över rollen som Deadshot från Will Smith, men Margot Robbie väntas komma tillbaka som Harley Quinn. Fler nya skådespelare och karaktärer borde bli offentliga inom kort.
| 18 mars 2019 09:00 |