Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 oktober 2016 | 23:45

”The Ring”-regissören släpper två mystiska teasers

Gore Verbinski vill bota vår sjuka värld med ”A Cure for Wellness”. Och det med svenskar i rollistan!
Det är nu fjorton år sedan Gore Verbinski sist gjorde en skräckfilm. Det var å andra sidan den framgångsrika och ordentligt skrämmande ”The Ring”, så självklart ser vi fram emot hans nästa bidrag till genren. 

Här är den första teasern till ”A Cure for Wellness”, eller snarare en ”viral promo”, som mer liknar en smått obehaglig reklamfilm för Umbrella Corporation än en skräckfilmstrailer. Kolla in:


Klippet ger en ganska mörk och cynisk bild av vår samtid, och pratar om hur vi är besatta av konsumtion, jakten på framgång och materiella ting. En sjukdom som det finns ett botemedel för, tack och lov.

Än så länge verkar det inte bjudas på material från själva filmen, som har Dane DeHaan i huvudrollen. ”A Cure for Wellness” sägs handla om en man som ska rädda sin chef från ett europeiskt ”hälsospa”, som egentligen döljer något mycket ondskefullt.

Nyfiken på mer? Här är lite meditationshjälp, för att - varför inte?


I rollistan finns också Mia Goth (”Nymphomaniac”), Jason Isaacs (”Harry Potter”-filmernas Lucius Malfoy) och svenska Magnus Krepper (”Bron”) och Tomas Norström (”Pistvakt”).

Filmen får amerikansk biopremiär i februari, men det är inte klart när botemedlet kommer till Sverige.
| 17 oktober 2016 23:45 |