Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2019 | 08:30

”The Princess Bride” kan få en remake, och fans är inte nöjda

Sony diskuterar en nyinspelning av 80-talsklassikern med ”väldigt kända namn”.
Ingen film är för helig för en remake nuförtiden, men veckans rykten om en ny ”The Princess Bride” har fått internet att gå i taket.

Allt började med en artikel i Variety och följande citat från Sony-chefen Tony Vinciguerra:

- Vi har så många som kommer till oss och säger: ”Vi vill göra en remake på den eller den serien”. Väldigt kända personer vars namn jag inte nämner, har sagt att de vill göra en ny ”The Princess Bride”.

Rob Reiners romantiska äventyrsfilm från 1987 gick i Sverige under titeln ”Bleka dödens minut”, och har många inbitna fans som förknippar den med stark nostalgi. Inte oväntat har många klagat högljutt på själva tanken på en nyinspelning:

”No! Bad Sony!” lyder en kommentar på Varietys artikel. ”Sluta förstöra perfekta, roliga minnen och omvandla dem till franchiser”, skriver en annan. ”Själva tanken på en remake får mig att kräkas lite i munnen” kommenterar en läsare.
 
 
Sony verkar inte ha några faktiska planer på en nyinspelning just nu, men internet har ändå vaknat till för att säga ifrån och flera kändisar ansluter sig. Cary Elwes, som spelade filmens hjälte Westley, skriver på Twitter:

”Det finns så få perfekta filmer i världen, det vore synd att förstöra den här.”

Carol Kane, som spelade Valerie i den klassiska filmen, säger ungefär samma sak till Page Six:

”Jag tror inte att en remake skulle fungera eftersom den är perfekt. Jag skulle gissa att Rob Reiner och alla inblandade skulle säga samma sak.”
 
Är "The Princess Bride" lika helig för er? Vad tycker ni om tanken på en remake?
| 20 september 2019 08:30 |